Què estàs buscant?

divendres, 29 de juliol del 2011

Els primers jocs del 32X

El 32X va ser un dels dos perifèrics-consola de la Mega Drive, com ja sabeu, i va ser un dels fracassos més sonats d'una companyia que m'estimo molt però que, pobreta, no va tenir gens de sort després de la Mega Drive. Només 40 títols formen el catàleg del 32X, i per repassar-ne els primers hem de retrocedir al 1994, any en què es va posar a la venda l'aparell, primer a Europa (el 14 de novembre), després als Estats Units (21 de novembre) i finalment al Japó (el 3 de desembre), com si fos el món a l'inrevés. 



No especifiquen dates, a la Wikipedia, però amb el que quedava d'any podem assumir que els 7 títols que van sortir el 1994 devien ser títols de llançament, o poc els va faltar, però sigui com sigui no deixen de ser els primers del reduït catàleg del 32X, i aquest que vèiem era el Cosmic Carnage, un joc de lluita. 


També hi havia la conversió al 32X de l'Space Harrier, un clàssic de les recreatives de Sega que va visitar diverses consoles. I ara en vindrà un que és dels pocs que van agradar força del pobre "bolet" de la Mega Drive:


Era l'Star Wars Arcade, un joc d'aviació amb vista subjectiva com es pot veure al vídeo i que, de fet, havia sortir per a recreatives l'any anterior i només va ser convertit al 32X. Un dels preferits, però, és el que veurem ara:


El Virtua Racing Deluxe, que uns mesos abans havia tingut una molt meritòria versió per a la Mega Drive i que al seu torn venia d'una recreativa de 1992, era un dels jocs que duia la consola, amb 32X (que era més propera a l'arcade original) o no, als seus límits tècnics amb unes rudimentàries però treballades 3D.


Aquest no necessita presentació, perquè el Doom és un dels pares del gènere first person shooter, i també va tenir una ben rebuda versió per al 32X. Finalment tenim dos dels 6 únics títols (5, si no comptem amb el Surgical Strike, exclusiu del Brasil) que van fer ús de la combinació Mega-CD + 32X:


El Night Trap, del que ja vaig parlar, i en aquest vídeo podem veure la comparativa entre la versió del Mega-CD a seques i la del 32X combinat amb el Mega-CD. I ens en queda un altre, també:


És el Corpse Killer, que també va sortir per al Mega-CD (sense combinar amb el 32X), la 3DO, la Saturn i ordinadors). I aquests són, doncs, els jocs que van sortir amb el 32X en el seu llançament, 7 d'un total de 40. Una breu i trista història però que, com totes, té un començament, i del final ja en vam parlar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...