Què estàs buscant?

divendres, 15 de juliol del 2011

Cinema i videojocs: King Kong

Em fa l'efecte que no cal gaire presentació per al goril·la hipertròfic més famós de la història del cine, una icona en si mateix i present en diverses pel·lícules i remakes des de 1933. No hauria de sorprendre, doncs, que també hagi fet algunes incursions al món dels videojocs, però sí que són força curioses. 


El primer, o almenys un dels dos que van sortir el 1986, és el King Kong 2: Ikari no Megaton Punch, per a la Famicom, la NES japonesa. Ens el portava (els el portava, més ben dit) Konami i... per què tenia un 2 al títol? On era el King Kong 1? Enlloc. Es deia així perquè aquell any es va estrenar la seqüela cinematogràfica de la pel·lícula de 1933, que es deia King Kong Lives en anglès però que al Japó es coneixia com a King Kong 2. Per això l'altre videojoc d'aquell any, en aquest cas per a l'MSX2, també es deia King Kong 2, pero en aquest cas amb el cognom Yomigaeru Densetsu (la llegenda ressuscita):


El joc també era de Konami, però les diferències són evidents, perquè en aquest cas no controlem el goril·la, sinó un humà. Haurien de passar 19 anys perquè el monstre més famós del cine tornés a trepitjar una consola (i els ordinadors). Seria el 2005, novament aprofitant la tirada d'una pel·lícula, en aquest cas el remake d'en Peter Jackson.



Aquest Peter Jackson's King Kong: The Official Game of the Movie, d'Ubisoft, seria el primer en arribar a Occident, i canviava el gènere completament. Com podem veure al vídeo, és un FPS. N'he posat la versió per a la Xbox 360, tècnicament superior i força ben rebuda, que també va ser un dels títols de llançament de la consola. També va sortir per a l'encara viva en aquella època Xbox, la Playstation 2, la Gamecube, PC, PSP i Nintendo DS (aquesta última destrossada per la crítica pels gràfics, la mala jugabilitat i el to d'estar per casa que tenia). Poso un vídeo d'una versió que no he esmentat, la de la Gameboy Advance, per motius que entendreu de seguida:



A causa de les limitacions tècniques de la consola es va decidir presentar un joc completament diferent, i tot i que s'inspirava també en la pel·lícula, el títol és força diferent: King Kong - The 8th Wonder of the World. I de moment podem donar per tancada la presència d'en King Kong (no és pas parent d'en Donkey Kong, que ha tingut força més èxit) als videojocs... fins que a algú se li acudeixi tornar-ne a fer un remake d'aquí a unes dècades.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...