Què estàs buscant?

diumenge, 17 de juliol del 2011

Sèries i videojocs: The X-Files

Jo no la mirava mai, aquesta sèrie. Sé que milions de persones sí que ho feien, altrament no s'entendria la seva popularitat durant nou temporades (1993-2002). Però encara que jo no la mirés, reconec la seva importància a la història de la televisió i per això repassaré els videojocs que es van fer basant-se en The X-Files (Expedient X, perquè sí, alguns capítols es van poder veure en català fent servir el dual, quan Telecinco encara no era tan de dretes, per dir-ho finament) la sèrie creada per en Chris Carter.


The X-Files Game va sortir el 1998 i, com podem veure, era un títol d'aquells de fer anar el ratolí i investigar, més aviat com les aventures gràfiques de tota la vida per a ordinadors. De fet, va sortir per a PC i Mac, però també per a la Playstation un any més tard. Els resultats van ser una mica millors en ordinadors que en PSX, però podem dir que la seva acollida va ser tirant a freda. Bàsicament se li va criticar que no es pogués controlar els personatges d'en Mulder i l'Scully i que estigués tan ple de vídeos, amb les poques possibilitats que això suposa per al jugador. 


D'aquest, The X-Files: Unrestricted Access, només n'he trobat aquest vídeo del making of. Va aparèixer el 1997 només per a ordinadors i més que un joc era una mena de base de dades de la sèrie, com una enciclopèdia, amb la premissa que el jugador ha aconseguit entrar en aquests secretíssims fitxers.


Per acabar tenim The X-Files: Resist or Serve, de 2004 i només per a la Playstation 2 (la versió per a la Xbox va ser cancel·lada), que feia més goig en tots els sentits, pertanyia al gènere tan de moda del survival horror i incloïa els protagonistes de la sèrie amb les seves veus reals.


I bé, no n'acostumo a parlar però també hi ha un parell de jocs per a mòbils, tots dos de 2005, anomenats The X-Files: The Deserter i The X-Files: The Lion's Den, però no sé si van arribar a Europa o es van quedar al país d'origen de la sèrie. I això seria tot: un pas breu i no gaire digne per les consoles d'una sèrie que, repeteixo, jo no mirava, però que sens dubte van estimar milions d'espectadors durant molts anys.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...