Què estàs buscant?

dilluns, 11 de juliol del 2011

Els pitjors: Bomberman - Act Zero

Tots sabem qui és en Bomberman, i segurament hem jugat almenys a algun dels jocs que formen aquesta llegendària saga. No tots són igual de bons, hi ha hagut experiments fallits a l'hora de voler innovar en la jugabilitat, però en general és una franquícia que té molt bona imatge. Malauradament, hi ha un títol d'en Bomberman que és, pel que sembla, una merda de la mida d'un campanar.


El Bomberman: Act Zero, per a la Xbox 360, aparegut el 2006 i amb Hudson Soft i Konami al darrere volia ser una modernització brutal dels Bomberman de tota la vida. La idea no em sembla desencertada, però sí que és xocant, perquè no hi ha res de dolent en els personatges petitons i bufons de sempre, amb els escenaris 2D vistos des de dalt i plens de color i l'estètica de dibuixos animats.


El sistema era el mateix, amb potencial per esdevenir divertidíssim, com sempre. El problema va ser que, si bé la manera de jugar-hi no havia canviat, l'aspecte en general canviava massa respecte al que s'havia vist fins llavors, adoptava un to fosc i futurista que no li esqueia gens i tot plegat havia "evolucionat" massa. D'acord, als Bomberman es tracta de matar enemics fent que es quedin atrapats en una explosió, però sempre havia estat violència suau, en canvi aquí els crits dels enemics quan moren fan esgarrifar i tot. 

A banda d'això, només els gràfics són a l'alçada, perquè la resta és desastrosa: no hi ha multijugador local i a l'online no s'hi trobava pràcticament ningú ni el 2006, el joc és repetitiu i no hi ha escenaris gaire diferents, no hi ha una història que expliqui d'on surten els personatges (i actualment és una exigència en pràcticament qualsevol joc), i no es pot desar partida en cap de les dues insuficients modalitats de joc que hi ha, que ens obliguen a passar-nos 99 pantalles seguides. Una cagada, vaja, que embrutava la gran imatge d'un clàssic i de les prestigioses companyies que hi havia al darrere.  

1 comentari:

  1. Ja,ja, un dels pitjors jocs de la generació xD Jo no sé perque tenen aquesta mania de "modernitzar" y "occidentalitzar" jocs, pero mi és com un insult dir que el van fer així per apropar-lo alg gustos dels jugadors occidentals ¬¬

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...