Què estàs buscant?

dissabte, 9 de juliol del 2011

Còmics i videojocs: Little Nemo

Primer de tot, disculpeu l'absència d'entrada ahir, vaig trencar excepcionalment la cadència d'un article cada dos dies perquè vaig tornar a casa més tard del que tenia pensat. Però bé, ja sóc aquí i avui parlaré del videojoc d'un còmic clàssic, però clàssic-clàssic.

En Little Nemo és el protagonista de la tira còmica diària Little Nemo in Slumberland (1905-1911), que va canviar de nom i es va anomenar In the Land of Wonderful Dreams en la seva nova etapa de 1911 a 1914. El còmic era una creació de Winsor McCay i és, com deia, un clàssic dels grossos. El 1989 se'n va fer una pel·lícula d'animació, Little Nemo: Adventures in Slumberland, una col·laboració entre el Japó i els Estats Units que va ser al seu torn adaptada a un videojoc.


El vídeo es veu fotudet, però també li dóna encanta, això, oi? Bé, és el Little Nemo: The Dream Master, un plataformes exclusiu de la NES que va desenvolupar Capcom. Sortia el desembre de 1990 al Japó i a Europa, dos mesos abans als Estats Units. Bé, exclusiu-exclusiu tampoc, perquè també n'existeix una versió arcade, del mateix 1990:


Es deia simplement Nemo, però és evident que es tracta de la mateixa història. Era l'inici de la dècada dels 90 i hi havia molta diferència entre el sostre tècnic de les recreatives i el de la consola més popular (que no la més moderna) del moment, això queda ben clar si comparem el vídeo, però la versió domèstica va tenir molt bona acollida.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...