Què estàs buscant?

dimecres, 6 de juliol del 2011

Primeres parts: Puzzle Bobble / Bust-a-Move (1994)

La saga Puzzle Bobble, o Bust-a-Move tal com es coneix a Europa i als Estats Units, és d'aquelles que segur que tothom ha provat alguna vegada, en qualsevol de les seves múltiples entregues. Hi ha fins a 26 entregues del famós i imitat joc "de les boletes" protagonitzat per en Bub i en Bob, els dinosaures vistos per primer cop al Bubble Bobble (1986), d'on també són els enemics que surten dins les boletes (en realitat bombolles) si ens hi fixem, però el primer de tots va aparèixer per a recreatives el 1994.



Ens el presentava Taito, la companyia responsable de gairebé totes les entregues de la franquícia, i com he dit va sortir primer a les recreatives. El sistema de joc no cal explicar-lo, ja el coneixem i, si no, al vídeo queda prou clar. Senzill i tremendament addictiu, amb l'al·licient de poder jugar contra un altre jugador humà.


La primera conversió domèstica es va produir el mateix 1994, al mes de desembre, per a la Neo Geo (en teoria és la del vídeo que he posat, però de vegades costa saber si la gent, quan diu "Neo Geo", parla de l'AES, la MVS o la CD, i existeix per a les tres). Va ser un llançament internacional que permetia, curiosament, triar entre veure el títol com a Puzzle Bobble o Bust-a-Move. D'aquell primer títol se'n va fer una altra conversió domèstica, que és la de la Super Nintendo, el 1995.


No em queda clar, però, si la de la Wonderswan, de 1999, compta com a port de la primera entrega:


Però el cas és que al títol no hi afegia cap "mini" ni "pocket", de manera que suposo que podem dir que sí que n'és una conversió. En canvi, sembla que el Puzzle Bobble Mini, del mateix any i per a la Neo Geo Pocket Color, es basa en el Puzzle Bobble 2. I això és tot, així començava una saga de títols molt addictius i que encara ara produeixen entregues, les més recents de les quals la de la Nintendo 3DS,  Puzzle Bobble 3D, i la de l'iOS, anomenada New Puzzle Bobble.



1 comentari:

  1. Soc MOLT MOLT Fan de la versió de Neo-Geo, trobo que és la més precisa en el control.

    La que no coneixia és la primera de recreativa, m'agradaria poder-la provar.

    Pel que fa a les demés, sempre he trobat bugs alhora de colocar els boles.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...