Què estàs buscant?

diumenge, 3 de maig del 2009

Consoles desconegudes: Wonderswan

La consola desconeguda que faig una mica més visible aquesta setmana és la Wonderswan, una portàtil de 16 bits que, com és obvi, va fracassar en el seu intent de competir amb la Gameboy Color i la Neo Geo Pocket, màquines contemporànies a aquesta que va crear el senyor Gunpei Yokoi, un nom que probablement no us diu res, però que s'ha de recordar com el del creador de la primera Gameboy.


El seu disseny és certament curiós, i la disposició dels botons indica que es podia fer servir tant horitzontalment com en posició vertical. Fabricada per la cèlebre companyia Bandai, va veure la llum el 1999 però bàsicament al mercat japonès, i tot i el seu més aviat poc èxit va comptar amb un catàleg de no pocs títols, entre els quals algunes franquícies de renom com ara Digimon, Doraemon, Neo Genesis Evangelion, Detectiu Conan, Gundam, Klonoa, Ghosts'n Goblins, Puyo Puyo, Puzzle Bobble, Megaman, i molts altres que es van basar sovint en manga i anime, cosa que no ens hauria de sorprendre tenint en compte que Bandai és, precisament, una companyia habitual de distribució de l'entreteniment japonès.



El Pocket Fighter, amb lluitadors de diversos títols de lluita de Capcom.



El Rockman & Forte, un joc de la saga coneguda a Occident com a Megaman.



I un altre títol de Capcom, el Ghosts'n Goblins, que no vaig citar en el meu repàs a la saga a l'article sobre Sir Arthur perquè, senzillament, no tenia ni idea que existia.



El Magical Drop, un títol que va tenir versions per a diferents consoles.

En resum, un catàleg que no està gens malament, i que s'ampliaria en la nova versió de la consola, la Wonderswan Color, de 2000.

Aquest cop sí, va aconseguir endur-se una petita part del pastís de les portàtils al Japó gràcies especialment a l'acord amb Square per a la realització de versions exclusives de diversos Final Fantasy.



La importància d'aquest acord de fer remakes dels primers Final Fantasy de la NES va ser brutal, i fins i tot hi va haver una edició especial de la màquina per commemorar-ho.


També tenim el mític Golden Axe de Sega:



O el Kinnikuman II-sei, que tampoc no vaig citar quan vaig parlar dels jocs de Musculman perquè no el coneixia. Vegem-ne un tràiler:



Però el color no va significar més definició, que ja era molt alta a la Wonderswan original, sinó tot el contrari, en va perdre. Això se solucionaria amb la Swan Crystal, la tercera consola de Bandai, de 2002. Amb la seva pantalla TFT LCD i algunes opcions d'ajustament extra, millorava l'experiència de joc dels títols de les versions anteriors de la màquina, però no comptava amb un catàleg propi.


De tota manera, la consola (totes tres, de fet) va ser un fracàs comercial i novament, per aquest mateix motiu, ha esdevingut un sistema reverenciat pels fans i especialment recomanat per als seguidors del manga i l'anime, gràcies a un extens catàleg sovint protagonitzat pels personatges de còmics i dibuixos animats coneguts tant al Japó com a Occident.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...