Què estàs buscant?

dilluns, 8 d’agost del 2011

Primeres parts: Duke Nukem

Enguany s'ha tornat a parlar de la saga Duke Nukem, gràcies a l'aparició del per altra banda discutit Duke Nukem Forever, títol que ostenta el rècord de joc amb més anys de producció al darrere, després de múltiples cancel·lacions i represes, amb un total de 14 anys. En fi, la saga està formada per quatre entregues de la sèrie principal i vuit que se n'aparten una mica, i fidels a la secció el que farem ara és veure el primer de tots ells.


El primer Duke Nukem va sortir el 1991 per a MS-DOS i es presentava com un joc de plataformes i trets. Argumentalment ens situava al "futur" 1997, on el protagonista, que dóna nom al videojoc, havia de derrotar el malvat Dr. Proton, que vol dominar el món amb els seus robots. 

 
Llegeixo a la Wikipedia que hi va haver problemes amb el nom del joc, i és que hi havia un personatge de El Capità Planeta i els planetaris que es deia igual. Apogee, la companyia que va crear la saga i que ara es diu 3D Realms, el va modificar lleugerament, per tal d'evitar denúncies, com a Duke Nukum en la seva versió 2.0, però després el va recuperar per a la resta de la franquícia quan es va adonar que el nom no estava registrat, i llavors evidentment el va registrar.

Les ara famoses i controvertides característiques de la saga, que inclouen grolleries, extrema violència, humor sexual i escatològic i nuesa femenina, no van començar fins a l'arribada del Duke Nukem 3D, el 1997, per si algú hi sentia curiositat. Ja en parlarem en un altre moment, de la resta de la saga. 
 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...