Què estàs buscant?

dijous, 1 de setembre del 2011

Els primers jocs de la PSP

La Playstation Portable (PSP) és una consola curiosa. No en sóc gens fan, no ho penso amagar, però al contrari que les seves germanes de sobretaula no ha arrossegat tanta gent per inèrcia, ja que en el camp de les portàtils Nintendo és la reina indiscutible. Tot i així, al Japó és sovint la consola més venuda de la setmana i continua sumant usuaris i jocs. Com totes les consoles, va tenir un dia de llançament i la van acompanyar diversos jocs (en aquest cas bastants, de manera que no veurem vídeos de tots ells). Comencem amb el Japó, on va sortir el 12 de desembre de 2004.



Aquest és l'Armored Core: Formula Front, que pertany a la sèrie Armored Core. Un altre títol seria el Mahjong Fight Club (com és que hi ha tantes consoles que tenen un joc de mahjong en el seu llançament japonès?), del qual no mostrarem imatges, com tampoc del Minna no Golf Portable, conegut als Estats Units com a Hot Shots Golf: Open Thee. Sí que té més gràcia veure el Lumines:



És un joc de trenca-closques, semblant al Tetris com es pot veure de seguida. També té bona pinta el Vampire Chronicle: The Chaos Tower, conegut a Occident com a Darkstalkers Chronicle: The Chaos Tower:



Una nova entrega de la franquícia Darkstalkers, de Capcom. Per acabar amb el Japó tenim el Ridge Racers, fora del Japó conegut sense la essa del final:



Pel que fa als Estats Units, on la consola va sortir el 24 de març de 2005, es podia comprar acompanyada d'una bona colla de títols, entre els quals tres dels esmentats: Ridge Racer, Darkstalkers Chronicle: The Chaos Tower i Lumines. Naturalment, se'ls van unir uns quants UMD més:



Aquest era l'Ape Escape: On the loose. També hi havia el Dynasty Warriors, el Gretzky NHL o el Metal Gear Acid, que em sembla que no cal que digui a quina saga pertany:



No s'acaba aquí, la cosa. Ni de lluny. Tenim també el Need for Speed: Underground Rivals, l'NFL Street 2 Unleashed, l'Spider-man 2, el Tiger Woods PGA Tour, el Tony Hawk's Underground 2 Remix, el Twisted Metal: Head-On, l'Untold Legends: Brotherhood of the Blade, el World Tour Soccer o el Wipeout Pure:



Ara passarem al llançament europeu de la consola, que es va produir l'1 de setembre de 2005, molt més tard que al Japó i als Estats Units i a sobre, per variar una mica, més cara. De tots els jocs que hem esmentat abans, els que també van acompanyar la PSP en el seu naixement europeu van ser el Darkstalkers Chronicle: The Chaos Tower, el Dynasty Warriors, el Minna no Golf (Everybody's Golf), el Lumines, el Metal Gear Acid, el Need for Speed: Underground Rivals, el Ridge Racer, l'Spider-man 2, el Tony Hawk's Underground 2 Remix, l'Untold Legends: Brotherhood of the Blade, el World Tour Soccer (a Europa amb el cognom Challenge Edition) i el Wipeout Pure, que són una bona colla. Però n'hi va haver més:



El Colin McRae Rally 2005, d'una saga que duu molts anys entre nosaltres. També hi havia l'Ape Academy, l'Archer McLean's Mercury, el Fired Up, el Kao Challengers, o el Medievil Resurrection:



Era una mena de remake (no del tot) del primer Medievil (Playstation, 1998). També hi havia el Midnight Club 3: Dub Edition, l'Smart Bomb, el TOCA Race Driver 2, o aquest, que pertany a una saga de la que vam parlar fa uns dies:



És el Virtua Tennis: World Tour, exclusiu de la portàtil de Sony. Acabarem l'enumeració amb el World Snooker Championship 2005, el World Rally Championship i l'F1 Grand Prix. Suposo que compreneu que no hagi posat vídeos de tots els jocs, però és que amb les consoles més modernes la llista dels títols de llançament és considerablement més llarga que la que acompanyava les plataformes de fa més de deu anys.

Trobo, però, que n'hi ha hagut prou per fer-nos una idea de la diversitat de jocs per a tots els públics que oferia la PSP des del primer dia, molts d'ells d'esports i enfocats a un públic tirant a madur, però sense oblidar del tot els jugadors més joves.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...