Què estàs buscant?

diumenge, 11 de setembre del 2011

L'últim joc de l'Atari 2600

Heu jugat mai a l'Atari 2600? És probable que sí, tot i que és una consola que pertany a una generació anterior a la dels 8 bits, i almenys jo no conec més que una persona que la posseeixi i, a sobre, no les tenim totes sobre la seva autenticitat. Originalment coneguda com a Atari VCS (Video Computer System) quan va sortir el 1977, va ser rebatejada com a 2600 quan el 1982 va sortir l'Atari 5200, se'n van vendre uns 30 milions d'unitats i, segons la web IGN, és la segona millor consola de la història, després de la NES.

Vista ara costa de pair, però bé, va tenir centenars de jocs i un èxit molt gran durant els anys vuitanta. Atari la va descontinuar el 1992 (segons la Wikipedia és la consola domèstica que va durar més temps, 14 anys i 2 mesos), i abans d'embolicar-me més passaré al tema del dia, que és l'últim joc que se'n va fer.


L'Acid Drop, de 1992, es l'últim joc que es va fer per a l'Atari 2600, i com podem veure és una mena de Columns, o una variant d'aquesta mena de jocs de trenca-closques que funcionen amb la desaparició de les peces en coincidir un determinat color. Gràficament es correspon amb la consola, però el que el 1977 podia ser el millor que s'havia vist fins aquell moment, podem imaginar-nos com es veia comparat amb consoles de l'època com la Mega Drive, la Super Nintendo o la Neo Geo, si ja durant els 80 havia estat àmpliament superada. Bé, aquest seria l'últim joc desenvolupat, però l'últim llançat va ser aquest altre:


L'Actionauts, en realitat Rob Fulop's Actionauts, va ser llançat per a l'Atari 2600 el 2008! Per això he posat aquest vídeo, on l'autor mostra com obre el videojoc, que està en unes condicions impecables. La història d'aquest títol és que havia de sortir el 1984, però després de la crisi dels videojocs de 1983, segons la web del mateix Rob Fulop, la demanda de videojocs havia baixat molt i per algun motiu que no acabo d'entendre el desenvolupament va passar al Commodore 64 (que també era un sistema de videojocs, però en fi...). 

El 2008 ell mateix es va posar a distribuir-lo també per a l'Atari 2600, de manera molt limitada i venent-los a través de la seva web (sembla que no hi ha plans de fabricar més cartutxos després d'haver-ne fet 300 el 2008) i, com si encara fossin els anys vuitanta, es va poder gaudir d'un joc nou de la consola. No comptaré aquí el que es coneix com a homebrew, que són els videojocs fets sense llicència per part d'aficionats, però encara ara se'n creen alguns. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...