Què estàs buscant?

dimecres, 9 de novembre del 2011

El videojoc de la Sabrina

El joc d'avui el podria haver posat a la secció de Jocs de la meva infantesa, que fa bastant que no toco, si no fos perquè a diferència dels títols que comento en aquella secció aquest no em va marcar d'una manera especialment positiva ni en guardo cap bon record. Senzillament el tenia (i el tinc) en MSX i era un d'aquells videojocs que fan que et demanis per què existeixen. És per això que l'aprofito per recuperar aquesta secció que no tocava des de feia mesos.



Bé, ja ho heu vist al títol, però el joc és Sabrina, que va sortir el 1988 per a Amstrad CPC (versió del vídeo), MSX (que és la meva i que es veu pràcticament com la del vídeo, i per a l'Spectrum, que era així:



Per una vegada és millor la versió del ZX Spectrum (l'original) que la de l'MSX, plataforma força superior. De tota manera, però, és un joc lamentable no només en termes gràfics, sinó també de jugabilitat: controlem la famosa cantant italiana (famosa als 80) i hem de lluitar amb els enemics que vénen (gent que desaprova la nostra presència o que ens vol magrejar, segons el sexe) a base de bufetades, puntades de peu o cops de pit. No es pot ni tan sols saltar, i pel que fa a la fluïdesa del joc l'heu pogut veure als vídeos. I atenció a aquesta impagable imatge promocional:


En fi, un joc molt mediocre que es va desenvolupar a l'estat espanyol i que naixia de la mítica actuació de cap d'any de la Sabrina Salerno als estudis de Televisió Espanyola el 1987, on es va produir el famós moment que veurem a continuació:


Un moment que es va originar en la combinació de les característiques físiques de l'artista i la seva indumentària, que ha passat a la història de la televisió i que al videojoc es reprodueix, com podem veure al vídeo de la versió Amstrad CPC. 

Curiosament, és un moment que s'ha associat sempre a la cançó Boys (també coneguda com a Summertime Love i que a mi m'agrada i duc a l'iPod, perquè m'encanta el gènere italo disco), i així es va reflectir al joc amb una qualitat sonora horrorosa en el cas del primer vídeo, però en realitat pertany a Hot Girl. El videoclip de Boys (cançó que també va cantar —en playback— aquell dia i durant la qual no es va produir cap "accident"), ja que ens hi posem, és aquest:


Com podem veure, el que va passar el 1987 no era casualitat, si més no la cantant no havia pres les mesures necessàries per a evitar-ho, i segurament no era el primer cop que li passava, intencionadament o no. Qui li havia de dir que uns espanyols s'encarregarien de plasmar-ho en un dolentíssim videojoc?






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...