Què estàs buscant?

divendres, 11 de novembre del 2011

Sèries i videojocs: Knight Rider

Knight Rider, o com es coneix popularment a l'estat espanyol El coche fantástico, és una d'aquelles sèries mítiques dels anys 80 que jo no mirava, igual que McGyver o The A-Team. En passava llavors i no ho trobo faltar ara, no ho sé. Jo era de mirar dibuixos animats, de petit. I de llegir molt, ja de ben jovenet. Però és igual, continua sent una sèrie estimada per molta gent, amb 90 capítols entre 1982 i 1986 i una fallida seqüela de 17 capítols el 2008 i... sí, ho heu endevinat: alguns videojocs. Comencem amb el primer:



El Knight Rider, de 1986, va sortir per a l'Amstrad CPC, el ZX Spectrum (la versió del vídeo) i el Commodore 64 i es veu força mediocre, per dir-ho finament. Una mica millor sembla el de la NES, de 1989:


El desembre de 1994 i només al Japó sortia el Knight Rider Special, per a la PC Engine (Turbografx-16 a Occident), que era força millor. 


La perspectiva passava a ser en tercera persona i el joc recordava molt els Out Run, el Rad Racer i els Chase HQ, però amb "poders" especials i la característica sintonia de la sèrie. 8 anys després, per tant el 2002, els va agafar per fer un altre videojoc basat en la sèrie, segurament aprofitant el 20è aniversari de la seva estrena, per a PC i Playstation 2 (aquesta última només a Europa):



Aquest tenia el títol de Knight Rider: The Game i el salt gràfic és més que evident, però en canvi la crítica el va deixar força malament per curt, repetitiu i avorrit. Encara se'n va salvar una mica la versió de PC, però. I el 2004 els mateixos sistemes van rebre'n la seqüela, el Knight Rider 2: The Game, que feia així:



A mi em fa l'efecte que els gràfics són pitjors que al joc de dos anys enrere, però bé, en tot cas devia fallar en més aspectes, perquè encara va agradar menys. I la sèrie de quatre anys després, precedida per una pel·lícula directament per a la televisió del mateix 2008, tampoc no van triomfar a l'hora de tornar a l'actualitat les aventures del mític KITT. Un exemple més de "deixa els clàssics on són" i de la mala parella que fan les sèries (d'imatge real, no de dibuixos) i els videojocs.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...