Què estàs buscant?

diumenge, 13 de novembre del 2011

Còmics i videojocs: Gunnm - Alita, àngel de combat

Probablement no és un dels títols de manga més coneguts per les noves generacions d'otakus, però per als que tenim uns quants anys, com a mínim ens ha de sonar. Gunnm, antigament coneguda com a Alita, àngel de combat (així es deia en català la sèrie d'OVA que es va emetre a la tele), és una obra cyberpunk de ciència-ficció d'en Yukito Kishiro que va generar 9 volums entre 1990 i 1995, la preqüela Ashen Victor (1995-1996), Gunnm: Last Order (seqüela des de 2001 i en marxa) i les OVA que deia (1993).


I se'n va fer un videojoc. Sí, només un, que a més no va sortir del Japó. Era per a la Playstation i es va llançar el 1998. Els que hi han jugat i l'han comentat al vídeo de Youtube que ara veurem el deixen bastant bé, però esclar, no és ni Bola de Drac ni Naruto, i en aquella època no hi havia res que afavorís l'exportació del joc.



Gunnm: Martian Memory (Ganmu: Kasei no kioku) és un videojoc que està classificat com a RPG d'acció, però jo més aviat diria que és un beat'em up amb RPG, encara que ho he de dir forçosament basant-me només en el que veig al vídeo. Qüestió de nomenclatura.

No és estrany que aquest joc sortís més o menys bé, perquè va ser produit pel mateix autor del manga, de manera que hi va poder retratar l'univers de la seva obra a la seva manera i fins i tot afegir-hi coses que havien quedat al tinter en acabar la primera sèrie, que va haver de tancar abruptament, pel que llegeixo, per motius personals. Per exemple, el fet que la Gally, la protagonista, vagi a Mart, cosa que posteriorment es pot veure a Gunnm: Last Order


La idea de fer aquesta història (perquè a més de produir-lo va fer els dissenys i el guió) va sorgir del mestre Kishiro, com he dit abans insatisfet per no haver pogut continuar la història, i la gent de Banpresto, que ha publicat molts videojocs basats en manga i anime, el va posar a disposició del públic japonès. Uns anys després, amb el Martian Memory com a base, el mangaka va començar a dibuixar la seqüela que encara ara, amb una periodicitat cada cop més irregular, es publica.

Per tant, només existeix un videojoc de Gunnm, però aquesta vegada amb la total implicació del creador del producte original, cosa que està molt bé, i amb un argument amb sentit i ideat per ell mateix. Ara, ja fa molt temps que en James Cameron vol dur la història al cinema, i de fet està en preproducció. A més, igual que va dir que havia filmat Titanic per guanyar diners per poder fer, amb els anys i els avenços tecnològics, Avatar, també va dir que Avatar era un "entrenament" per a la pel·lícula de Gunnm, que en principi s'estrenaria el 2016. Llavors serà quan en tornarem a veure un videojoc, però falta tant que segurament aquest bloc ja no existirà! 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...