Què estàs buscant?

divendres, 23 de desembre del 2011

Els videojocs d'El Hòbbit

No sé si aquesta secció tindrà cap més entrega, però em veig obligat a crear-la per parlar dels videojocs basats en una obra literària prou coneguda com és El Hòbbit, d'en J.R.R. Tolkien, aventura de 1937 que fou la precursora de la trilogia El Senyor dels Anells (1937-1949). I hi he pensat perquè aquesta setmana s'ha fet públic el primer tràiler de la pel·lícula que en Peter Jackson, director de l'aclamada trilogia cinematogràfica d'El Senyor dels Anells, porta temps preparant i que veurem l'any que ve.


Doncs bé, el 1982 les aventures d'en Bilbo Saquet (Bilbo Baggins en la versió original, no pas Bilbo Bolsón, que ningú no es faci l'espavilat) van ser objecte d'una adaptació en forma de videojoc que va aparèixer per a un fotimer de microordinadors de l'època: ZX Spectrum, Commodore 64, Amstrad CPC, MSX, BBC Micro Model B (en casset i en disquet, la primera només amb text i la segona també amb imatges), Dragon 32, Oric Atmos i també PC i Apple II.


Com podeu veure en aquest vídeo de la versió per a l'Apple II, era una aventura de text, d'aquelles que jo de petit odiava en trobar-me a l'MSX entre els disquets carregats de jocs que em portava el meu pare, bàsicament perquè s'havien de fer servir frases molt concretes per tal d'anar avançant.


Aquí el teníem en versió Spectrum, que és com recordo jo aquelles aventures perquè, malauradament, l'MSX estava farcit de ports de la molt inferior màquina de Sinclair. En fi, va ser un èxit comercial i de crítica, encara que en el primer cas hi tenia molt a veure la popularitat que tenia l'obra. No tan celebrat, però tampoc desastrós, va ser el The Hobbit de 2003:


Va sortir per a Xbox (versió del vídeo), Playstation 2, Gamecube, Gameboy Advance i PC, i el gènere canviava totalment i recordava els Zelda des que aquests són en 3D. Però per què el 2003? Aquell va ser l'any d'estrena d'El Retorn del Rei (com passa el temps, eh?) i és evident que volien aprofitar la tirada que tenia l'univers d'en Tolkien. 

De fet, hi ha molts videojocs d'El Senyor dels Anells en si, però és en els d'El Hòbbit que em volia centrar avui, i com podem veure només n'hi ha dos. Ja veurem si un dia faig el repàs dels jocs basats en la cèlebre trilogia. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...