Què estàs buscant?

dimecres, 21 de desembre del 2011

Cinema i videojocs: Saw

Suposo que coneixeu, almenys pel nom, la productiva saga cinematogràfica Saw. Jo no n'he vist cap entrega, tot i que tinc pensat veure'n properament la primera i a partir d'aquí anar-la seguint si m'agrada, però és una de les més populars del gènere de terror dels últims temps i està formada, de moment, per set pel·lícules i dos videojocs, que són els que veurem ara. 



El primer, el Saw, sortia el 2009 per a Xbox 360, Playstation 3 i PC, i evidentment era del gènere del survival horror. Qualsevol altra cosa hauria estat absurda, oi? Es va estrenar més o menys amb la pel·lícula Saw VI, però argumentalment anava per una altra via. Va generar certa polèmica per la seva "violència gratuïta", tot i que ja és la gràcia d'aquestes pel·lícules, segons el meu parer.

La crítica el va rebre amb una aprovació moderada, en va elogiar els dos finals possibles, la història i el respecte a l'esperit de les pel·lícules, i en va lamentar els controls i el sistema de combat. No va tenir tanta sort la seva seqüela:



El Saw II: Flesh & Blood, de 2010 i aquest cop sense versió per a PC, sembla que empitjorava els problemes de la primera entrega, es feia repetitiu i presentava fins i tot uns gràfics de menys qualitat, cosa que és difícil de comprendre però que evidentment va ser mal rebut per la crítica, que li va atorgar de mitjana un suspens alt.

I aquí s'acabaria el pas de la saga pels videojocs, malgrat que a la Wikipedia podem llegir que Konami, que els va publicar tots dos, tenia intenció de crear una nova sèrie de survival horror a partir dels Saw, que s'hauria sumat als Silent Hill. La rebuda dels dos videojocs no convida a pensar que la companyia japonesa continuï amb la mateixa idea, però només fa dos anys que va aparèixer el segon i mai se sap. En veurem una tercera entrega algun dia?







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...