Què estàs buscant?

dilluns, 19 de desembre del 2011

Clons: E-Type

Quan buscava algun clon que pogués protagonitzar l'entrega d'avui d'aquesta secció i he vist aquest títol he pensat immediatament en una saga que, almenys pel nom, s'hi assembla molt i de la que he tornat a parlar no fa gaire, R-Type, però en realitat no hi té res a veure.


L'E-Type no era un joc de naus, sinó de cotxes, i va sortir el 1989 per a tres sistemes força desconeguts, que són l'Acorn Archimedes (el del vídeo, i perdoneu per no haver-ne trobat cap sense comentaris de l'autor, però per altra banda també explica coses interessants), l'Acorn Electron i el BBC Micro, tres microordinadors de l'època. En tenim un altre sense comentaris, però...


...no sembla que el seu responsable domini gaire el joc, que s'ha de dir que es controlava amb ratolí. Bé, això era a la versió de l'Archimedes. El problema d'aquest sistema de control és que amb el mateix ratolí movíem el cotxe i amb els seus botons fèiem acceleració, transmissió i frenada, un embolic. 

De tota manera anem per feina: l'E-Type era un clon de l'Out Run, canviant els Ferrari pel Jaguar E-Type però amb els elements característics del joc de Sega pràcticament intactes (superar punts de control en un temps molt limitat i una noia al costat) i amb afegits com la curiosa possibilitat d'atropellar policies per tal d'obtenir temps extra. També tenia una expansió amb més pistes i un dissenyador de circuits, i el 1994 va rebre una seqüela (aneu al minut 1 del vídeo):  


L'E-Type 2, dissenyat també pel senyor Gordon J. Key i publicat novament per The Fourth Dimension, va sortir per a l'Archimedes i per al Risc PC, també d'Acorn. D'acord amb la Wikipedia, les principals novetats que presentava eren la possibilitat de competir a pantalla partida amb un altre jugador, que controlava la noia del primer joc en un E-Type de color rosa, característiques climàtiques, túnels, carreteres de tres carrils, radars policials o armes per a atacar els rivals.

Evidentment tots dos van quedar a l'ombra de la saga que clonaven, i més quan eren per a sistemes de popularitat tan limitada, però pels comentaris que es veuen als vídeos de Youtube sembla que eren títols estimats. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...