Què estàs buscant?

divendres, 10 de febrer del 2012

Còmics i videojocs: Rurôni Kenshin

El manga Rurôni Kenshin, un dels que em van acompanyar durant l'adolescència, està vivint en els darrers anys un revival gràcies a l'aparició de nous episodis especials i una pel·lícula d'imatge real (s'estrena a l'agost), però també, almenys a l'estat espanyol, per la reedició en condicions del còmic que s'havia editat feia molts anys.


L'obra de Nobuhiro Watsuki es va publicar a la revista Shônen Jump entre 1994 i 1999 i es va recopilar en 28 volums, 22 en la seva edició definitiva. A més, va tenir un anime de 95 episodis, un llargmetratge i dues sèries d'OVA, altra vegada una pel·lícula (desembre de 2011), també la d'imatge real que s'ha d'estrenar i, és clar, videojocs.


El primer va ser aquest mediocre títol de lluita, de només 5 personatges, que va aparèixer el 1996 per a la Playstation amb el nom de Rurôni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan - Ishin Gekitôhen, basat en els primers 7 volums del manga.


El 1998 la primera consola de Sony rebia un altre títol, aquest Rurôni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan Jûyûshi Inbôhen, clarament RPG i gràficament allunyat de l'anterior. Ara hem de saltar 8 anys en el temps i veurem el tercer joc que es va fer basat en la saga:


Era el Rurôni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan: Enjô! Kyôto Rinne, de 2006 i per a la Playstation 2, que tornava a canviar d'estil i s'enfocava més a la lluita, però no amb l'aspecte 3D pràcticament rudimentari del primer joc.


Com us deia, per alguna raó aquesta obra no acaba de passar de moda, i el març de 2011 sortia aquest Rurôni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan: Saisen, un joc de lluita en 2D que aprofita la tècnica del cel shading, que tan bé funciona amb l'anime quan es vol transportar al món dels videojocs. Aquest títol era per a la PSP i, igual que tots els altres, es va quedar al Japó i concretament a les consoles de Sony, i malauradament aquí s'acaba la història. 

Només 4 videojocs, tots ells per a una sola plataforma i sense versions occidentals. En Kenshin, però, el podem veure als jocs de la Nintendo DS Jump Superstars i Jump Ultimate Stars, que reuneix personatges de la història de la revista Shônen Jump. Ara, com ja deveu saber també són títols que no van sortir del seu país d'origen.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...