Què estàs buscant?

dimecres, 14 de març del 2012

Cinema i videojocs: The Fifth Element

A causa de la defunció el passat dissabte 10 de març del gran autor de còmics francès Jean Giraud, o Moebius, dilluns vaig parlar d'una saga que es va inspirar en bona part en un dels seus treballs. Avui, en la mateixa línia, parlaré a la secció de Cinema i videojocs de l'adaptació en forma de joc d'una pel·lícula en què va participar el dibuixant com a dissenyador de producció.


És The Fifth Element, en català El cinquè element, i sí, n'he posat la caràtula nord-americana perquè l'europea en aquest cas és més insípida. La pel·lícula francesa, de gran pressupost i amb Bruce Willis, Milla Jovovich o Jean Reno al seu repartiment, es va estrenar el 1997, i el 1998 sortia el videojoc per a la Playstation i PC.


Com podem veure és un títol d'acció en tercera persona, amb un disseny per desgràcia bastant pobre, i no parlo dels gràfics, que sense ser cap meravella encara tenen un passi, sinó perquè segons la crítica i el públic és rematadament dolent: avorrit, amb trenca-closques repetitius i en general poc original, fins i tot tenint en compte que, habitualment i com hem vist sovint, els videojocs de pel·lícules no acaben de sortir mai bé. En PC, però, sembla que estava força millor, tot i que no n'he trobat pas cap vídeo.


Sí que és de PC, però, aquest vídeo del NYR: New York Race, desenvolupat per la mateixa gent el 2001 i basat també en el film, però totalment diferent. Aquesta vegada els protagonistes eren els vehicles voladors de la pel·lícula i el gènere la velocitat, però eren pilotats pels personatges d'El cinquè element

Aquest joc ja va agradar més, i a banda dels ordinadors també es va poder jugar a la Playstation 2 i a la Gameboy Color, versió de la qual no he pogut trobar cap imatge. Cosa que, com sabeu, no és cap problema per a mi, perquè si s'ha de crear doncs es crea:

 
Per algun problema que va més enllà dels meus limitadíssims coneixements tècnics novament no puc gravar el so del joc amb el programa Hypercam amb què faig els vídeos dels jocs quan no n'hi ha cap a Youtube, però espero que hagi servit per a entendre la versió de la Gameboy Color d'aquest títol, ben diferent de la de PC per raons òbvies però que, pel que sembla, igualment ben apreciat, mentre que la versió de la PS2 seria la més fluixeta de les tres.

I amb això acabem el repàs als videojocs que es van fer de la pel·lícula de Luc Besson on, com dèiem abans, va participar amb els seus dissenys el recentment desaparegut Jean Giraud, àlies Moebius.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...