Què estàs buscant?

dimecres, 20 de juny del 2012

Còmics i videojocs: Men in Black

Quan se'm va acudir fer una entrada sobre els videojocs de Men in Black vaig pensar que seria de la secció Cinema i Videojocs, però oblidava un factor fonamental: encara que sigui una popular saga (des de fa poc trilogia) cinematogràfica, el seu orígen és al món del còmic.


The Men in Black és un còmic de tres entregues que va néixer gràcies a l'equip format pel guionista (i creador de la col·lecció) Lowell Cunningham i el dibuixant Sandy Carruthers. Es va publicar entre gener i març de 1990 i després tindria una continuació de maig a juliol de 1991 amb una segona sèrie, també de 3 números. 

Amb l'arribada de la primera pel·lícula, el 1997, i quan Marvel ja havia comprat Malibu Comics, que al seu torn havia comprat l'editorial original, Aircel Comics, es van fer quatre còmics més, dos dels quals eren respectivament una preqüela i una seqüela del film. Però el que és més famós és la saga estrenada a la gran pantalla, i se'n van fer uns quants videojocs.


El primer seria Men in Black: The Game, que apareixia per a PC i Playstation entre 1997 i 1998, segons la versió i el mercat, i que com podem veure tenia una perspectiva estil Resident Evil, però una detecció de cops i un realisme de moviments lamentables. La segona pel·lícula arribava el 2002, però abans es va llançar la sèrie animada Men in Black: The Series, amb 53 episodis en 4 temporades entre 1997 i 2001, que donaria lloc a un videojoc:


Sortia per a la Gameboy Color el 1998, i igual que el primer no va agradar gens, però tot i així el 2001 es versionava per a la Gameboy Advance:


Els gràfics milloren una mica, però vaja, el so és molt de l'anterior generació, i la Gameboy Advance donava molt més de si. Curiosament l'any 2000 sortia el Men in Black 2: The Series per a la Gameboy Color, que no tindria versió per a GBA:


No n'he trobat cap vídeo decent, però pel que he pogut veure continuava en la mateixa línia i no val la pena que el busquem al mercat de segona mà. La informació que trobo no és gaire clara, però podria ser que el de la Gameboy Advance fos una versió d'aquest, tot i que sense el 2 al nom.


De les plataformes passaríem al gènere dels first person shooters amb l'arribada de Men in Black: The Series - Crashdown, de 2001 i per a la Playstation, que ja va agradar una mica més. L'any següent era el de la segona pel·lícula i sortirien uns quants jocs basant-s'hi més o menys fidelment:


Un d'ells va ser el Men in Black II: Crossfire, per a PC, del qual tampoc no he trobat cap vídeo i que passava a l'acció en tercera persona. Pel que sembla no va desagradar del tot i potser es podria dir que era el millor que s'havia fet, encara que el llistó no l'havien posat gaire amunt, els seus predecessors.


Primera la Playstation 2, el 2002, i després la Gamecube, el 2003, tindrien el Men in Black II: Alien Escape, basat lliurement en el segon film. La crítica està dividida pel que fa a quina de les dues versions era millor, però en tot cas no era cap meravella. 

En aquella època va sortir un joc de Men in Black II per a mòbils, amb diferents "cognoms" que corresponien a diferents nivells, suposo que perquè era un títol que llançaven per entregues. No tornaríem a saber res de la franquícia fins que el 2012 arribava la pel·lícula Men in Black 3


Els smartphones tindrien un joc amb el mateix títol que la pel·lícula, de plataformes i estil retro, però les consoles també en tindrien un, encara que amb un altre nom:


El Men in Black: Alien Crisis sortia per a Playstation 3, Xbox 360, Wii i properament Nintendo 3DS, i si fins ara els jocs de la saga havien arribat a ser, en alguns casos, decents, aquest últim ha estat un autèntic fracàs, l'enèsima mostra dels desastres que es fan en desenvolupar un videojoc basat en una pel·lícula, perquè encara que aquesta secció sigui la de Còmics i videojocs aquest títol es basa en la tercera part de la saga cinematogràfica.

La crítica ha lamentat els seus gràfics, pràcticament de la generació anterior, el seu desenvolupament repetitiu i una trama curta i fluixa, greus defectes que no s'entenen amb tants anys d'experiència sobre com es fan i com no es fan els videojocs.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...