Què estàs buscant?

dissabte, 2 de juny del 2012

Jocs que no van sortir del Japó: Asuka 120%

Allò que hom promet és deute, i la darrera vegada que vaig tocar la secció de Jocs que no van sortir del Japó, en parlar del Sin & Punishment, vaig dir que no trigaria gaire a fer-ne una nova entrega, i aquí la teniu. 


Es tracta de l'Asuka 120% Burning Fest., i he descobert que en realitat no és només un joc (tampoc una saga, ara explico com és això), ni va sortir originalment per a la Saturn, tot i que jo el coneixia perquè es considera un d'aquells imprescindibles de la 32 bits de Sega que no van sortir del País del Sol Naixent. 


En realitat va sortir el 1994 per a l'ordinador japonès de Fujitsu FM Towns, i era un títol únic perquè a diferència del que passava i encara passa amb els videojocs de lluita 1 contra 1, els personatges femenins no només hi estaven representats, sinó que eren el 100% de la plantilla (en actualitzacions posteriors van arribar a afegir-hi un home, però).

L'Asuka 120% Burning Fest. ens presentava un torneig d'arts marcials en què les lluitadores eren estudiants d'una escola privada per a noies, cadascuna de les quals feia servir un estil propi per tal d'endur-se el títol. I després de l'FM Towns, la versió del qual només tenia 6 personatges, va passar a l'X68000 de Sharp, que és la que hem vist al vídeo (no n'hi ha cap de l'FM Towns), i la plantilla creixeria amb la versió per al PC Engine CD: 


Amb el nom d'Asuka 120% Maxima Burning Fest., aquesta versió de 1995 millorava la proposta gràficament i també en termes sonors, aspecte en què era determinant el suport CD. L'any següent es llançaria la versió per a la Playstation, anomenada Asuka 120% Special Burning Fest., que rebria una revisió el 1997 amb el nom Asuka 120% Excellent Burning Fest.


Curiosament el 1994, abans de la versió per al PC Engine, ja havia sortit un Excellent per a l'FM Towns, però era una revisió amb més diàleg de la qual no he trobat cap vídeo. En fi, l'estètica d'anime sempre li ha quedat molt bé, a les consoles de 32 bits, diuen que sobretot a la Saturn, que de fet el mateix 1997 va tenir el seu propi títol d'aquesta saga que no és saga: 


L'Asuka 120% Limited Burning Fest. tenia uns gràfics clarament millors, més grans i un redisseny, però sembla que no va acabar de ser popular perquè les coses ja no li anaven bé, a la Saturn, ni tan sols al Japó. La Playstation va agafar les coses bones d'aquella versió i el 1999 rebia l'Asuka 120% Final Burning Fest.:


La diferència més important amb la versió de la Saturn és, segons la Wikipedia, un canvi de les actrius de doblatge que posaven les veus als personatges. També de 1999 és el joc de PC Asuka 120% Return Burning Fest., però no n'he pogut trobar cap vídeo. 

I aquí s'acaba la història d'aquest joc que no va sortir del Japó, però que va tenir un munt de versions i revisions per a diversos sistemes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...