Què estàs buscant?

dilluns, 2 de juliol del 2012

Petits clàssics: Spanky's Quest

Quan vaig crear la secció de Petits clàssics la meva idea era parlar de jocs de molt petit impacte, però que podíem recordar d'haver vist en revistes de l'època (o d'haver-ne vist la portada en botigues) o que ens havien divertit tot i que no els conegués gaire gent. Però sovint he acabat parlant de títols que més que petits serien mitjans, i en alguns casos tirant a grans. El d'avui és un dels casos que van originar la secció:



Parlem de l'Spanky's Quest, un joc de la companyia Natsume de 1991 que va sortir primer per a la Gameboy i uns mesos després per a la Super Nintendo, i que a Europa arribaria, en les seves dues versions, el 1992. Com podem veure es tracta de controlar un mico, l'Spanky del títol, i carregar-nos els enemics a base d'anar-los llançant boles que, com més les toquem, més grans o perilloses per als enemics es tornen. 


A la versió de la Super Nintendo el concepte és el mateix, però a banda de l'evident superioritat gràfica i sonora veiem com tot plegat està més treballat (la versió de la Gameboy podria haver donat més de si) i més detallat. En general fa la sensació que és més profund, en altres paraules. 


Un joc senzill que, sense ser cap meravella, sembla força divertit i que va rebre una acollida moderadament bona per part del públic, si ens hem de refiar de les notes mitjanes que es troben per internet. Curiosament al Japó se'l coneixia per dos noms diferents, Lucky Monkey i Hansei Zaru Jirô-kun no Daibôken (La gran aventura d'en Jirô, el mico reflexiu), que corresponien respectivament a la versió de la Gameboy i la de la Super Nintendo.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...