Què estàs buscant?

dimecres, 4 de juliol del 2012

Videojocs animats: Darkstalkers

Si teniu un mínim coneixement dels videojocs de lluita deveu tenir també una lleugera idea de la saga Darkstalkers, que és una de les que Capcom dedica al gènere de la lluita. Al Japó, on la sèrie es coneix com a Vampire, és força popular, però a Occident n'han sortit molt pocs jocs, i quan dic "Occident" vull dir els Estats Units, ja que a Europa només ha arribat el Darkstalkers Chronicles: The Chaos Tower (2005), per a la PSP. 

Com a saga és important per la seva ambientació pseudogòtica, amb personatges que són o bé monstres o bé caçadors de monstres, i va introduir a Capcom l'estil gràfic de dibuixos animats que es popularitzaria amb els Street Fighter Alpha i els Marvel vs. Capcom, però avui en parlarem perquè se'n van fer 2 produccions animades.



La primera va ser el 1995 i era una sèrie de producció nord-americana, que veient el vídeo es nota força (i no parlo de l'idioma). No va agradar ni als fans dels videojocs ni a l'audiència en general, a causa d'una animació i un argument pobres, de manera que al cap de 13 episodis va ser cancel·lada.



Com he dit abans era un producte especialment popular al Japó, i en aquell país també va tenir una versió de dibuixos animats, concretament en forma d'OVA (animació feta expressament per a la venda en format domèstic) de 4 episodis entre 1997 i 1998 amb el títol Vampire Hunter: The Animated Series, als EUA Night Warriors: Darkstalker's Revenge.

Allò ja eren figues d'un altre paner, perquè se'n va encarregar el prestigiós estudi Madhouse, i va rebre una acollida molt diferent per part de crítica i públic. Per cert, ja he dit que és una saga pràcticament inèdita a Occident, però si veient els vídeos heu reconegut algun personatge és perquè la Morrigan i la Felicia són convidades habituals en alguns títols de lluita de Capcom, concretament en crossovers d'aquells que tant agraden a la companyia. 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...