Què estàs buscant?

dijous, 30 d’agost del 2012

Videojocs i animació: Ice Age

Fa poc i aprofitant la llavors imminent arribada "als millors cinemes" de la quarta entrega de la saga cinematogràfica animada Ice Age vaig decir que per una vegada la veuria al cine i que havia de veure'n primer les altres tres parts, de les quals només la primera, en realitat, ja havia passat pels meus ulls i les meves orelles quan la van emetre com a nova al Canal+. Doncs bé, he de dir que les 4 parts m'han agradat força, i que ja trigava a escriure una entrada sobre els videojocs que se n'han fet. 



Tot plegat va començar el 2002 amb l'Ice Age, el videojoc de la pel·lícula del mateix nom i del mateix any, que va sortir només per a la Gameboy Advance i que després de veure el vídeo no ens sorprendrà saber que les crítiques no van ser en absolut bones. 



L'any 2006 visitava els cinemes la segona part, i també en sortia un videojoc oficial, aquest cop multiplataforma (Gameboy Advance, Nintendo DS, Playstation 2, Gamecube, Wii, PC i Xbox (versió del vídeo)), anomenat Ice Age 2: The Meltdown. Va agradar una mica més, amb l'excepció de la versió per a la GBA, que tornava a ser mediocre i un producte pensat per a nens que "no es fixen" en les mancances dels jocs i es guien per la popularitat de les franquícies a què pertanyen. 


Tres anys després apareixia la tercera pel·lícula, que donava lloc a aquest joc, Ice Age: Dawn of the Dinosaurs. N'hem vist la versió per a la Xbox 360, però també va sortir per a PS3, PSP, Wii, Nintendo DS, PS2 i PC. El de la Wii està considerat pel portal GameRankings com el millor videojoc de la saga, si bé tampoc no té una nota excessivament alta. 


I aquest 2012 han fet la quarta pel·lícula, que abans de rebre el seu videojoc oficial va tenir també aquest Ice Age Village, per a dispositius mòbils com l'iPad (al vídeo), l'iPhone i aparells amb Android. Però sí, també hi va haver joc oficial:


És l'Ice Age: Continental Drift - Arctic Games, que s'allunyava de l'argument de la pel·lícula i estava dedicat a una versió animal, protagonitzada pels personatges de la saga, de diversos esports d'hivern. Va sortir per a Xbox 360, Wii, Nintendo DS i Nintendo 3DS (sembla que havia de sortir per a Playstation 3, també, però que al final es va descartar).

Que no seguís l'argument de la pel·lícula no és una cosa dolenta en si mateixa, de fet és fins i tot potencialment bona perquè com ja hem vist més d'un cop el gran mal dels videojocs basats en pel·lícules és el seu argument previsible per culpa de voler-los ser massa fidels, però en aquest cas estem davant del pitjor títol de la sèrie, un conjunt de minijocs que en total arriba als 10 i para de comptar. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...