Què estàs buscant?

dimarts, 14 d’agost del 2012

Videojocs polèmics: Counter Strike - Global Offensive

També feia temps que no tocava aquesta secció, però ha sorgit un tema d'actualitat relacionat amb els videojocs que encaixa perfectament a la secció de polèmiques, i és que el Counter-Strike: Global Offensive, que sortirà el proper dilluns 21 d'agost a la venta per a Xbox 360, Playstation 3 i PC, tindrà entre els bàndols seleccionables el següent:


Uns senyors encaputxats i amb txapeles, anomenats amb el genèric "separatistes" i segons la informació del joc assignats a l'estat espanyol i el francès. Evidentment es tracta de membres d'una ETA de videojoc, que surten entre les bandes terroristes que tant es poden combatre com controlar, i com es podia esperar això ha aixecat una polseguera brutal.

Curiosament fins ara les veus que han sonat indignades són les de Carlos Urquijo, delegat del govern de Madrid al País Basc, i l'associació de consumidors FACUA, que demanen que no surti a la venda i apunten en la mateixa direcció: la presència d'etarres al joc és una "ofensa" per a les víctimes del terrorisme i "frivolitza" tant els actes terroristes com la lluita contra les organitzacions d'aquesta mena. Aneu a la meitat del següent vídeo:


El que no he vist fins ara és que ningú surti en defensa de la veracitat de la informació: la descripció que el joc fa dels terroristes és de "separatistes", diu que cometen actes "atroços per tal d'aconseguir la seva visió nacionalista" (frase que, per cert, no té sentit i mostra una gran desinformació pel que fa a l'ús dels termes) i afirma que la seva motivació és un "aclaparant desig d'autodeterminació". 

Evidentment els creadors del joc estan molt desinformats, però com deia no ha sortit encara ningú explicant la diferència entre "independentista" i "terrorista", recordant que l'autodeterminació (dret a decidir el propi futur) és quelcom que tots volem (fins i tot els espanyols la volen) i que en qualsevol conflicte armat hi ha matisos que cal tenir en compte. Concretament en el basc no es pot simplificar entre el bàndol que vol continuar pertanyent a l'estat espanyol i el bàndol que recolza la lluita armada per a aconseguir la independència. Per sort la majoria dels independentistes bascos també són pacifistes. 






4 comentaris:

  1. Quan es tracta de matar moros/islamistes/comunistes/etc cap problema, però quan hi ha un tema 'interior', els mitjans feixistes de l'Estat s'escandalitzen. Ara no em direu que aquests feixistes no es 'divertiran' matant etarres (perdó, separatistes) al CS...

    Espanya, el país de la doble moral.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exacte, tens tota la raó. I el que dius és ben cert, fins i tot he vist comentaris de gent dient "¿matar etarras? ¡Compra segura!"

      Elimina
  2. Me n'alegro de llegir en algun article aquest matís tan important entre equiparar terroristes i independentistes sota el mateix paraigües i la simplificació tan brutal a que es redueix tot plegat. Malauradament en la immensa majoria de jocs d'aquest estil, sempre hi ha massa simplificació i polarització entre els bons i els dolents. :(

    ResponElimina
  3. Me n'alegro de llegir en algun article aquest matís tan important entre equiparar terroristes i independentistes sota el mateix paraigües i la simplificació tan brutal a que es redueix tot plegat. Malauradament en la immensa majoria de jocs d'aquest estil, sempre hi ha massa simplificació i polarització entre els bons i els dolents. :(

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...