Què estàs buscant?

diumenge, 14 d’octubre del 2012

Literatura i videojocs: Pànic

Us en recordeu, de la col·lecció de literatura juvenil de terror Pànic? En anglès es deia Goosebumps ("pell de gallina") i en castellà Pesadillas ("malsons"), però el concepte era el mateix, al cap i a la fi les edicions d'aquí només eren traduccions de l'original dels Estats Units, i el seu èxit la va dur no només a arribar als 62 llibres signats per R.L. Stine de 1992 a 1997 i una pila de spin-offs de 1994 a l'actualitat, sinó també a la creació d'una sèrie de televisió de 74 episodis, una pel·lícula que està en desenvolupament i, és clar, videojocs



El primer va ser el Goosebumps: Escape from Horrorland, de 1996 i només per a PC, que pertanyia al gènere de les pel·lícules interactives i que argumentalment continuava la història del llibre Un dia a Horrorlàndia, 16è de la col·lecció.


L'any següent va arribar, també només per a PC, l'Attack of the Mutant, basat en el 25è llibre de la sèrie, que es deia igual. Aquest cop era un joc d'acció i aventures, amb moltes seqüències animades, que a més i segons la Wikipedia va ser un dels primers en emprar la tècnica del cel shading

El 2008 R.L. Stine va començar una nova col·lecció, anomenada Goosebumps HorrorLand i basada en els dos llibres que anys abans s'havien basat en l'esmentada Horrorlàndia, i també se'n va fer un videojoc, l'únic que ha arribat a Europa:


Va aparèixer el mateix any de l'inici de la saga per a la Wii (versió del vídeo, destrossada per la crítica), la Nintendo DS i la Playstation 2. I si voleu veure'n el tràiler, aquí el teniu:


Curiosament la versió per a la Playstation 2 no consta al tràiler ni a cap ressenya de cap pàgina web, però si entrem a la pàgina web oficial del joc o la busquem a Google Imatges la trobem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...