Què estàs buscant?

divendres, 12 d’octubre del 2012

Petits clàssics: Unirally

Els més vells potser recordareu, de la vostra infantesa o adolescència, un títol que potser no vau tenir ni provar mai, però que segur que us va cridar l'atenció encara que només n'arribéssiu a veure la portada, perquè no es pot negar que el seu concepte era d'allò més original.


Estem parlant de l'Unirally, Uniracers als Estats Units, que va sortir en aquell país el desembre de 1994 i a Europa l'abril de 1995, només per a la Super Nintendo. Era un joc desenvolupat per DMA Design i Nintendo of America i per tant de la factoria Nintendo, però no tan important com per a esdevenir una franquícia ni passar a la història com un dels títols clau de la companyia.



El concepte és el que veiem: un unicicle que ha d'anar superant pistes, de disseny molt senzill, tot s'ha de dir, i fent trucs a l'aire per tal d'acumular velocitat i guanyar més punts, i d'acord amb la Wikipedia es va dur a terme per tal de demostrar que la Super Nintendo també podia fer jocs ràpids com els Sonic de Sega. I sí, ho va demostrar, però malgrat les seves bones crítiques hem d'admetre, com he dit abans, que tampoc no es van esforçar gaire en els fons o els escenaris.



Probablement una de les coses més interessants del joc són les modalitats que permeten la participació de dos jugadors a pantalla partida, al cap i a la fi la competició amb una altra persona sempre és un al·licient, però no és un joc que es vengués gaire. Només se'n van vendre, en total, 300.000 còpies. Per què?



Aquest que hem vist ara és el curt Red's Dream, de Pixar, que és de 1987 i que la productora va considerar que havia estat plagiat al videojoc que protagonitza l'entrada d'avui. La cosa va anar a judici i al final va acabar amb l'acord que Nintendo no fabricaria més cartutxos que els que ja havia posat a la venda, per tant entre els territoris nord-americà i europeu només hi ha 300.000 còpies de l'Unirally, de manera que si en veieu cap no dubteu i compreu-lo. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...