Què estàs buscant?

dijous, 22 de novembre del 2012

Literatura i videojocs: El codi Da Vinci

Aquesta secció, que quan la vaig inaugurar no em pensava que pogués durar gaire, s'ha nodrit en part de videojocs basats en pel·lícules que, en tenir el seu origen en un llibre, tècnicament podien entrar a Literatura i videojocs. No és el cas del protagonista d'avui, el best-seller El codi Da Vinci, que va tenir un videojoc teòricament independent de la pel·lícula del mateix any, el 2006.



És clar que veient aquest tràiler hom diria que és el videojoc de la pel·lícula, i és obvi que aprofita la tirada del film, llavors encara per estrenar, amb la intenció de fer-se promoció ("no matter what you have read... no matter what you will see" no podria ser més explícit), però també és cert que els seus personatges no s'assemblen físicament als actors que van donar vida als protagonistes d'aquest gran èxit de la literatura contemporània escrit per Dan Brown en la seva versió cinematogràfica.



En tot cas, The Da Vinci Code va sortir com a videojoc per a la Xbox (versió del vídeo), la Playstation 2, PC i mòbils i pertany al gènere de l'acció i l'aventura amb càmera en tercera persona. Es defineix com un títol més basat en el llibre que en la pel·lícula i ens obliga a resoldre trencaclosques i misteris per tal d'anar avançant en la nostra investigació i localitzar el Sant Greal. 

Malauradament no va acabar de sortir bé i la crítica el va rebre amb fredor, amb una mitjana de 5 i escaig sobre 10 en les tres versions no mòbils. El motiu d'aquest mediocre resultat: una jugabilitat avorrida i repetitiva, frustrant en els combats, les pobres actuacions dels actors de doblatge i errades que donen la sensació que el joc està inacabat, si ens hem de refiar d'alguns dels comentaris escrits a les crítiques. Només se'n van salvar la música i alguns dels trencaclosques.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...