Què estàs buscant?

divendres, 25 de gener del 2013

Còmics i videojocs: Yû Yû Hakusho (2a part)

Fa uns dies vam veure els videojocs que s'havien fet de Yû Yû Hakusho, un manga supervendes dels 90 dibuixat per Yoshihiro Togashi, autor també de Hunter x Hunter, però com que n'hi havia molts ens vam quedar precisament en els que havien sortit en aquella època, els anys 90 del segle XX. I avui, tal com havia anunciat al final de l'entrada anterior, repassarem els que van aparèixer al mercat a la dècada dels 2000. 



La dècada començaria per a la saga el 2003, amb l'arribada del Yû Yû Hakusho: Spirit Detective, per a la Gameboy Advance, un títol d'acció i aventures que va fracassar però que marcava una primera vegada: apareixia a Occident, primer als Estats Units i després, el 2005, a Europa. Al Japó no es va llançar.



Aquí tenim el Yû Yû Hakusho: Dark Tournament, de 2004 i per a la Playstation 2, que en aquest cas és un títol de lluita 1 contra 1 amb un munt de personatges i un disseny que empra l'aclamada (almenys en les adaptacions d'anime a videojocs) tècnica del cel shading. Aquest cop també sortia només als Estats Units i a Europa, on arribava el 2005.



Exactament el mateix passaria amb el Yû Yû Hakusho: Tournament Tactics, exclusiu de la Gameboy Advance que van poder provar els ianquis el 2004 i nosaltres el 2005. Aquest cop, però, era un títol del gènere dels RPG tàctics.



Sembla que les PS2 japoneses s'estaven posant geloses de tants títols de la saga exclusius d'Occident, perquè el 2005 va sortir al País del Sol Naixent el Yû Yû Hakusho Forever, un altre joc de lluita en 3D i gràfics cel shading que, a més, no es va llançar fora d'aquell país. Com tampoc no ho va fer cap dels videojocs que veurem a continuació.


D'emulador, no massa polit i sense so, però és l'únic vídeo mitjanament acceptable del Yû Yû Hakusho DS: Ankoku Bujutsukai Hen, per a la Nintendo DS, de 2006. Tot i així es pot veure clarament que pertany als RPG d'acció.


La franquícia s'acomiadaria dels videojocs el 2006 amb el The Battle of Yû Yû Hakusho: Shitô! Ankoku Bujutsukai, que va sortir per a recreatives i el 2007 es va convertir a Playstation 2 com a The Battle of Yû Yû Hakusho: Shitô! Ankoku Bujutsukai 120% Power

El 2005 i el 2006, però, alguns dels seus protagonistes apareixien respectivament al Jump Superstars i el Jump Ultimate Stars de la Nintendo DS, com ja deveu saber un estrany joc de lluita que reuneix els personatges més importants de la història de la revista Shônen Jump.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...