Què estàs buscant?

dijous, 18 d’abril del 2013

Còmics i videojocs: les Tortugues Ninja (2a part)

L'altre dia vam veure la primera entrega dels videojocs de les Tortugues Ninja, tema que vaig decidir separar entre els títols que van sortir entre 1989 i 1993, basats en el còmic o bé la sèrie animada, i els que apareixerien a partir de 2003, també de Konami, que és el que veurem avui.


Doncs bé, 10 anys després del darrer videojoc de la franquícia va sortir el TMNT o Teenage Mutant Ninja Turtles, basat en la nova sèrie animada que es va estrenar el 2003 i que va suposar un ressorgiment de la febre per aquests simpàtics éssers (no comparable, però, a la que hi va haver a la meva generació, la que va créixer entre els 80 i els 90). 



En realitat van ser dos els jocs que van recuperar el títol clàssic, com si no hi hagués hagut mai jocs de la sèrie, si bé també se'ls coneix com a TMNT. El de la Gameboy Advance, el que hem vist, destaca per les diferències que presenta respecte als títols homònims. Concretament, cada tortuga té una sèrie de pantalles, amb jugabilitat diferent, per completar, en comptes de permetre que controlem el personatge que vulguem a cada pantalla.


L'altre joc que es deia així va sortir per a Xbox (al vídeo), Playstation 2, Gamecube i PC, però no va tenir gaire bona acollida, i menys quan se'l comparava amb els clàssics que vam veure l'altre dia.


El 2004 apareixia el segon joc basat en la sèrie iniciada el 2003, amb el títol Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Battle Nexus i per als sistemes esmentats abans, afegint-hi la Gameboy Advance, que aquest cop no rebia una versió exclusiva (i no tornaria a passar, de fet). Encara va agradar menys que el primer.


El 2005, coincidint amb la tercera temporada de la sèrie, es va llançar el Teenage Mutant Ninja Turtles 3: Mutant Nightmare, amb resultats un pèl per sobre de l'aprovat pelat i per a Xbox, Playstation 2, Gamecube i per primer cop Nintendo DS. Com a extra destacable conté, emulat, el mític Turtles in Time que vam veure l'altre dia i que és, en realitat, força conegut.


Sense canviar d'any, però sí de gènere, va sortir aquest tots contra tots que és el Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Melee, per a Xbox, Playstation 2, Gamecube i PC, que tampoc no va triomfar.


El 2006 va sortir una cosa ben curiosa: una línia de jocs plug & play (aquella mena de consoles-comandament que es connecten a un monitor i porten videojocs instal·lats en la memòria) dedicada a les Tortugues Ninja i amb l'aspecte i la jugabilitat clàssics. Llàstima que hi hagi comentaris.

Concretament es van anomenar Battle for the City, Mutants and Monsters Mayhem i Way of the Warrior. A més, el 2005 i el 2006 van sortir, respectivament, dos títols per a mòbils, que eren el Teenage Mutant Ninja Turtles Fast Forward: Ninja Training NYC i el TMNT: The Power of 4.



Precisament aquest vídeo correspon al segon joc per a mòbils que hem esmentat, i no té gens de mala pinta, a més que excepcionalment algú l'ha pujat amb so i tot. 


El 2007, aprofitant l'avinentesa de la pel·lícula animada per ordinador que va tornar a dur als cinemes les Tortugues Ninja, van arribar nous videojocs, un dels quals aquest exclusiu de PC anomenat TMNT: Ninja Adventures - Minigame and Activity Center.



Però és clar, també n'havien de fer un videojoc oficial, d'aquella pel·lícula CGI, i va ser aquest TMNT que va sortir per a PS2, Gamecube, Gameboy Advance, Nintendo DS, PC i les plataformes debutants Xbox 360, Wii i PSP, mentre que la conversió a Playstation 3 va ser cancel·lada.

Era el primer títol de la franquícia que no desenvolupava Konami, sinó Ubisoft, i no va tenir gaire bona crítica, tot i que s'ha de dir que Konami, que havia creat tants èxits als anys 90, tampoc no duia una bona ratxa durant els 2000.



Amb aquesta musiqueta tan alegre trobem el TMNT: Shredder Reborn, un dels dos jocs que van sortir per a mòbils el 2009, mentre que l'altre es va anomenar Teenage Mutant Ninja Turtles: The Ninja Tribunal i, de fet, era la primera part del Shredder Reborn.



També el 2009 es va llançar el Teenage Mutant Ninja Turtles: Smash-Up, aquest cop només per a la Playstation 2 i la Wii, i va agradar més que els anteriors. Hi havia implicats programadors que havien treballat a la saga Smash Bros. (es nota) i també al Team Ninja (creadors dels Dead or Alive i els Ninja Gaiden).



El mateix any sortia un títol que ja vam veure l'altre dia: Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time Re-Shelled, per a Xbox Live Arcade i Playstation Network, que era un rentat de cara al joc de les Tortugues Ninja de la Super Nintendo (i la Mega Drive, tot i que allà es deia The Hyperstone Heist i presentava notables diferències), però va tenir mala rebuda per part de la crítica (les pantalles eren totalment diferents, no hi ha la possibilitat d'unir-se a una partida en marxa ni de veure els gràfics clàssics...), mentre que va ser un èxit comercial fins que va expirar la llicència i va ser retirat d'aquestes plataformes virtuals el 2011.



Amb aquest tràiler es presentava, en aquell prolífic 2009, el Teenage Mutant Ninja Turtles: Arcade Attack, exclusiu de la Nintendo DS, que va ser un desastre i l'últim joc que ha aparegut, fins ara, basat en la franquícia.



Però no patiu, perquè arran de la nova sèrie de dibuixos que es va estrenar el 2012 aquest estiu de 2013 arribarà el Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows a Xbox Live Arcade, Playstation Network i Steam, i veurem si després d'una mala dècada dels 2000 la de 2010 ens porta alguna cosa bona en aquest sentit.



  

3 comentaris:

  1. Coi, videojocs basats en el còmic i 1a sèrie animada en el seu temps, foren un èxit.

    En canvi els videojocs basats en la segona sèrie animada, desastrosos, tot i les millores tecnològiques, segons el que comentes.

    És un tema curiós...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que és curiós, o potser més que curiós, una llàstima.

      No he vist cap dels productes nous, però suposo que deu passar el mateix: és fàcil viure de la fama d'una franquícia i descuidar els productes en si.

      També és cert que pel tipus d'obra que és, el gènere més adequat per a fer-ne videojocs és el del beat'em up, i aquest és un gènere que en les darreres dècades ha envellit malament.

      Però sí, els videojocs de les Tortugues Ninja des del 2003, en general, fan pena. Fins i tot la van cagar amb el remake del Turtles IV de la SNES per a Xbox Live i Playstation Network.

      Elimina
  2. D'Aquesta tongada només he jugat una mica al primer de GBA (que es podria salvar bastant) i a l'infaust remake, que em sembla directament un pecat.

    En aquest cas, em sembla que millor ens quedem amb els antics...

    Salutacions!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...