Què estàs buscant?

dijous, 2 de maig del 2013

Jocs estranys: Penn & Teller's Smoke and Mirrors

No sé si coneixeu el duet còmic-màgic Penn & Teller, dels Estats Units. Jo ja us dic que no n'havia sentit mai a parlar ni n'havia llegit res, fins que vaig voler fer una nova entrada de la secció de Jocs estranys i en vaig descobrir un que em va cridar l'atenció.


Només amb la portada no em vaig sentir en l'obligació d'aprofundir en aquest videojoc, però el text que l'acompanyava me'l va acabar de vendre, i és que és una bogeria de joc que, malauradament, no va veure la llum malgrat que estava pràcticament acabat, per culpa de la fallida de la distribuïdora.

Penn & Teller's Smoke and Mirrors havia de sortir a la venda, en principi només per a les Mega-CD dels Estats Units, és a dir les Sega-CD, el 1995, i recopilava una sèrie de minijocs i bromes estranyes com aquesta:


És en Lou Reed en persona, dient al jugador que el nivell impossible és literalment impossible, molt més que difícil. 


També hi ha aquest altre minijoc, en què els protagonistes s'enfronten a un idioma estranger, com veieu amb uns gràfics, una interfície i una jugabilitat impressionants... Però el més conegut i popular és això:


És el minijoc Desert Bus, en què se'ns convida a conduir un autobús sense passatgers des de Tucson, Arizona, fins a Las Vegas, Nevada, durant 8 hores i a 45 milles per hora, sense canvis destacables en el paisatge. S'ha de fer en 8 hores reals, no es pot posar pausa i en cas d'accident ens remolquen cap a Tucson altre cop sense que puguem saltar-nos aquest tràngol, també a temps real. Si arribem bé a Las Vegas se'ns convidarà a fer el camí invers.

Com hem dit, aquest és el minijoc més conegut, i va tenir continuïtat en la marató del Desert Bus que el 2007 va començar el grup humorístic canadenc LoadingReadyRun, que consistia en anar jugant sense parar, per torns, mentre anessin arribant donacions a l'ONG Child's Play. Es van assolir més de 22.000 dòlars, amb donacions dels propis Penn i Teller, i en total es va jugar durant 4 dies i 12 hores


Duu el nom de Desert Bus for Hope i ja s'ha celebrat 6 vegades, amb més recaptació cada cop, fins al punt que la darrera vegada, el novembre de 2012, es va superar el milió de dòlars en el total de les sis edicions. 

És curiós com un joc estrany, que no va veure la llum i que probablement hauria estat mal rebut per la crítica pot haver originat una acció solidària com aquesta, i encara que només sigui per això valia la pena parlar-ne a 3 Botons i START.





1 comentari:

  1. Guau! No el coneixia de res, però l'anècdota solidària amb el Desert Bus m'ha deixat al·lucinat de forma molt positiva.

    Boníssima entrada Moroboshi!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...