Què estàs buscant?

dimarts, 30 d’abril del 2013

Però d'això també hi ha videojocs?: El Cub de Rubik

Feia moltíssim temps que no redactava una entrada d'aquesta secció, i com de costum me l'ha inspirat una cerca que estava destinada a generar un article d'una altra secció, de manera que estem davant d'una agradable sorpresa, perquè el bloc ha d'evolucionar però sense perdre de vista els seus orígens.


Centrem-nos: us havíeu parat mai a pensar si hi havia videojocs basats en el popularíssim Cub de Rubik? Doncs el cas és que sí, i des de fa dècades. Si el cub es va inventar el 1974, 10 anys després Atari va pensar que la seva popular plataforma domèstica Atari 2600 podia acollir, al seu extens catàleg, un videojoc anomenat Rubik's Cube.


I és aquest que hem vist, que no sembla que tingui gaire relació amb el famós cub, però les limitacions tècniques impedien mostrar un cub en tres dimensions reals, de manera que els programadors van haver de recórrer a aquest personatge de disseny tan típicament Atari 2600 per tal de permetre'ns desplaçar-nos entre les cares i fer les rotacions amb el botó del joystick.


Allò va ser un fracàs, ja que es perdia l'esperit del cub original i del sistema de joc que l'acompanyava, però l'any 2008 un estudi independent ho va voler tornar a provar amb el Cubage, per a Xbox Indie Games (descarregable per a Xbox 360), que ara sí podia comptar amb la tridimensionalitat imprescindible del Cub de Rubik, però que també va ser mal rebut perquè, al cap i a la fi, i per difícil i frustrant que sigui per a molts de nosaltres, el Cub de Rubik s'ha de jugar a la realitat, no pas amb els comandaments d'una consola.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...