Què estàs buscant?

diumenge, 8 de setembre del 2013

Sèries i videojocs: Xena, la princesa guerrera

Tant si l'heu vist com si no (el meu cas) segur que heu sentit a parlar de Xena, la princesa guerrera, una producció dels Estats Units i Nova Zelanda que es va emetre entre 1995 i 2001 amb un total de 134 episodis i que va llançar a la fama l'actriu Lucy Lawless (Battlestar Galactica, Spartacus...). 

A la sèrie, que al seu torn era un spin-off de Hercules: The Legendary Journeys (1995-1999, que també té videojocs), la protagonista era la Xena, una guerrera amazona que lluitava per ajudar la gent i aconseguir la redempció pels seus pecats del passat en un món ambientat en la Grècia mitològica, tal com van poder veure els espectadors dels més de 100 països on es va emetre aquesta producció d'èxit, i tot plegat es va traslladar també als videojocs.


El primer que va sortir, el 1999, va ser el de la Playstation, amb el mateix nom que la sèrie, Xena: Warrior Princess, i el va distribuir Electronic Arts. Pertanyia al gènere conegut com a hack and slash, és a dir d'acció en tercera persona i naturalment espases, i si hi jugàvem ens podíem trobar això:


Els pobres gràfics, una càmera que ens fa flacs favors contínuament i la monotonia del desenvolupament del joc són alguns dels problemes que justifiquen les males crítiques que va rebre. Curiosament d'altres mitjans el van considerar justet i uns tercers el van trobar força bo, de manera que em temo que l'haurà de jutjar cadascú. A GameRankings té una mitjana de més del 66%, que no està pas malament.


El mateix any sortia per a la Nintendo 64 aquest Xena: Warrior Princess - The Talisman of Fate, que com heu pogut veure és un títol de lluita 1 contra 1 amb personatges de la sèrie. En aquest cas també ens trobem una mica de tot, hi ha qui l'aprova amb notes més que acceptables i d'altres el deixen molt malament, però si mirem el que en pensa la gent, no els crítics, la balança es decanta cap al suspens.


Saltem al 2001, any en què la Gameboy Color també va rebre un videojoc de la franquícia. Aquest es deia altre cop Xena: Warrior Princess, però és evident que no s'assembla a cap dels dos que hem vist fins ara. En aquesta ocasió es tracta d'un RPG d'acció de l'estil de la saga The Legend of Zelda, però no se'n troba gaire més informació que la que es pot extreure tot veient el vídeo. La sensació, però, és que també és força mediocre.


Tot i això, si els joc que van sortir fins el 2001 podrien generar un cert debat sobre la seva qualitat, quan ja no ho demanava ningú ni ho justificava cap programa televisiu, el 2006, va sortir el Xena: Warrior Princess per a la Playstation 2.

El joc recuperava l'estil i el gènere del primer que hem vist, precisament el de la Playstation, però aquest cop la crítica i el públic el destrossaven de manera unànime: els gràfics no feien justícia a la protagonista ni a la consola, les pantalles eren pràcticament idèntiques i buides i els controls molt mal dissenyats, com el videojoc en general.


Hem pogut veure un tràiler de broma que ha fet el responsable del bloc ¡Asco de Juego!, que és precisament el que dóna la poca informació sobre el videojoc que es pot trobar a internet, entre altres coses el detall que la informació de la contraportada és inexacta, en dir coses com ara que hi ha 9 nivells quan en realitat n'hi ha 7 a tot estirar. 

Apunta, a més, que els seus responsables, Blast Entertainment, són coneguts per aquesta mena de conversions barates de llicències, entre les quals un títol que ja vam veure, Beverly Hills Cop (també de 2006). És una llàstima i una vergonya que passi això amb productes relacionats amb una sèrie de televisió amb tants fans arreu del món i tanta influència en d'altres programes, però què hi farem?


1 comentari:

  1. Amb el risc de que encara quedin fans de la sèrie i em decapitin, pel que veig aquí són jocs dignes de la sèrie en que s’inspiraven…però molt bona feïna recollint-los tot!

    Salutacions!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...