Què estàs buscant?

dijous, 17 d’octubre del 2013

Però d'això també hi ha videojocs? Clicks de Playmobil

De vegades una franquícia té tants productes que costa distingir quin va sortir primer, però en el cas dels ninots de Playmobil, popularment coneguts com a Clicks (no "Clips" com diuen alguns) des de l'època en què a l'estat espanyol els comercialitzava Famobil, tothom sap que ni sorgeixen d'una sèrie de televisió, ni d'un còmic ni d'una pel·lícula. Són joguines. Això no va impedir, però, que se'n fessin videojocs.

Curiosament, tot i que la línia de ninots va començar a Alemanya el 1974, no va ser fins el 1995 que se'n van començar a fer videojocs, el primer dels quals aquest:


Era el Laura's Happy Adventures, per a Gameboy Color i PC, i ja em disculpareu pel vídeo amb comentaris en alemany, però és l'únic que he trobat per a il·lustrar aquest senzill RPG. En PC tenia un aspecte completament diferent, i aquest cop sense comentaris molestos:


En aquesta aventura sense gaire sentit, la protagonista ha de tornar la brillantor a un diamant trobat pel seu avi quan era jove, i ho haurà de fer tot ajudant la gent del poble. L'acollida del videojoc va ser bona, però sembla que va rebre algunes crítiques negatives per la imatge que presumptament dóna, segons la qual les noies són les que han de fer encàrrecs i ajudar els altres per tal d'assolir la felicitat. És filar massa prim? Potser sí.

 
El 1999 sortia l'Alex Builds His Farm, exclusiu de PC, un videojoc adreçat al públic més jove en què controlem el nen Alex mentre explora la granja de la seva família hi duu a terme tasques per tal d'ajudar. En aquest cas, en no haver-hi cap vídeo penjat a internet, en comparteixo la caràtula.


També el 1999 va aparèixer el Hype: The Time Quest, per a PC, Gameboy Color i Playstation 2, que és la versió del vídeo que hem vist.

Es tractava d'un altre títol d'aventures amb elements RPG i en aquest cas el protagonista era en Hype, un cavaller medieval que, tot defensant el seu rei, perd un combat i és enviat 200 anys enrere per culpa d'un encanteri. Aquest joc també va agradar força a la crítica, si ens refiem de les puntuacions que circulen per internet.


Fem un salt de 10 anys, perquè els Clicks no van tornar als videojocs fins el 2009, quan van debutar a la Wii amb el Playmobil: Circus, un joc rebut amb fredor coincidint amb el primer cop que el nom de la marca es feia servir al títol i el desenvolupament per part no de Playmobil Interactive com havia estat fins llavors, sinó de Dreamcatcher. 

El problema va ser que no era especialment divertit, els gràfics eren obsolets i no hi havia gaire minijocs i els controls, el gran punt fort de la consola, no acabaven d'anar bé del tot.


El mateix any i de la mateixa gent, i també amb l'estructura de minijocs, però per la poquíssima informació que en trobo amb millor resultat, es va llançar el Playmobil: Pirates, per a la Nintendo DS, receptora també dels dos títols següents de la saga:


El 2010 es recuperava la temàtica medieval amb el Playmobil: Knights, també de Dreamcatcher i amb un sistema similar, i va agradar amb moderació. Aquesta vegada ens havíem de fer càrrec d'en Brian, un granger que fa realitat el seu somni d'esdevenir cavaller i lluita contra un exèrcit liderat pel mag Flimflam.


El mateix any la companyia hi tornava amb el Playmobil: Top Agents, altre cop per a la Nintendo DS, que ens submergia en el món dels espies i aprovava amb una nota discreta, que podria haver estat fins i tot bona si no hagués estat per un greu problema de control en la conducció de vehicles que he llegit en una ressenya.

Amb gràfics suposadament millorats i el títol canviat a Playmobil: Top Agents 2011-2012 consta que també va arribar a sortir per a PC i Mac, però no n'he trobat cap vídeo. 


De la mateixa manera, l'any 2012 es va adaptar el Playmobil: Pirates per a dispositius portàtils amb sistema operatiu iOS.

No n'he trobat vídeos ni captures, però si retrocedim al 2010 trobarem que els PC van rebre l'anomenat Playmobil 4 in 1 Package, on en principi es recullen els jocs Rescue from Rock Castle, The Big Treasure Hunt, Alarm i Construction, aparentment massa poc importants com per a llançar-los individualment.

I aquí s'acaba el repàs de les versions en videojoc dels popularíssims ninots de Playmobil, que tenen una ferotge competència tant a la vida real com —sobretot i de manera clara— al món dels videojocs en la rival Lego.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...