Què estàs buscant?

dilluns, 21 d’octubre del 2013

Jocs que no van sortir del Japó: Sutte Hakkun

Aquest nom possiblement no us sonarà de res, a mi com a mínim no em sona pas i no l'havia llegit fins que no m'he posat a buscar material per a una nova entrada d'aquesta secció, però m'ha semblat simpàtic i és per això que l'he triat.


Sutte Hakkun és un joc, o més aviat una sèrie de jocs, que va sortir només per a les Super Nintendo japoneses, les Super Famicom, entre 1997 i 1999. Veient-lo no acabarem d'entendre per què no es va exportar, perquè no és un d'aquells videojocs estranys que costen d'adaptar. Els motius de la seva exclusivitat japonesa són uns altres. Abans, però, vegem-lo:


Desenvolupat per la pròpia Nintendo en col·laboració amb Indieszero, el Sutte Hakkun és un títol de plataformes i trencaclosques en què hem de controlar el protagonista, un curiós ésser transparent que recorda un petit ninot de neu i que ha de recollir bocins d'un arc de Sant Martí. 

Com podem veure al vídeo, en Hakkun pot absorbir característiques d'alguns objectes per tal de desplaçar-se per la pantalla i solucionar els trencaclosques, més complicats com més avancem.


El motiu pel qual no va arribar a Occident és que es va començar a distribuir a través del Satellaview, un complex sistema de subscripció que permetia jugar a determinats jocs, millorats gràficament per a l'ocasió i amb locució, però tot plegat de manera temporal. 

Doncs bé, el Sutte Hakkun es va crear el novembre de 1997 per a l'esmentat Satellaview en un moment en què es notava una baixada de títols desenvolupats expressament per a aquest sistema, i va tenir tant d'èxit que el 1998 va sortir per en un altre format exclusivament japonès, el Nintendo Power.

Com ja vaig explicar (si seguiu l'enllaç ho podreu llegir) es tractava de cartutxos de memòria on es podien descarregar legalment videojocs en una cadena de botigues anomenada Lawson. Aquesta versió del Sutte Hakkun tenia 110 nivells i se n'havien millorat els gràfics. 

El mateix any sortia una segona versió del títol per al Satellaview, amb trencaclosques diferents, i el desembre del mateix any va acollir una altra versió, el Sutte Hakkun '98 Winter Event Version, amb decoració nadalenca i nous trencaclosques. El 1999 es distribuiria finalment la versió en cartutx, igual que la de Nintendo Power però amb manual d'instruccions. Tanmateix era el tram final de la vida de la Super Nintendo i ja era massa tard per a voler dur a les masses aquest joc de culte. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...