Què estàs buscant?

dijous, 24 d’octubre del 2013

Pel·lícules de videojocs: Wing Commander

No he estat mai jugador d'ordinador, però hi ha algunes franquícies el nom de les quals em sona, m'ha quedat al llarg dels anys, i una d'elles és Wing Commander, una ja veterana saga que entre 1990 i 2007 ha vist aparèixer nombroses entregues i expansions, normalment primer en PC i després en microordinadors i consoles. 



La saga està formada per videojocs que pertanyen al gènere dels simuladors de combats espacials, i va començar amb aquest títol per a MS-DOS que després es va portar a l'Amiga CD-32, el Mega-CD i la Super Nintendo, entre altres sistemes que amb els anys en van anar rebent versions millorades. 

El primer títol de la franquícia va rebre una espectacular acollida per part de la crítica i el públic, i donaria lloc a les desenes de continuacions i reinterpretacions que esmentava més amunt, però també a novel·les, una sèrie animada i fins i tot una pel·lícula d'imatge real, que és la que avui ens ocupa.


Amb un pressupost de 30 milions de dòlars i la participació d'actors de cert renom com en Freddie Prinze Jr. o la Saffron Burrows, a més de l'àmplia experiència de Hollywood fent films i sèries d'aquesta temàtica, no hi havia motius per a pensar que estàvem davant d'un desastre com els que acostuma a oferir l'infame Uwe Boll, obsessionat amb fer pel·lícules basades en videojocs, però el cas és que ho va ser.


S'estrenava als cinemes el 1999 i de seguida va ser criticada per allunyar-se de l'estètica dels videojocs que havien aparegut en els darrers anys, per una banda pel que fa a les naus però sobretot en la representació dels enemics dels Wing Commander, els Kilrathi, l'aspecte dels quals no va satisfer ni el mateix director del film, Chris Roberts, que mai més no va tornar a dirigir res.

Ens diu la Wikipedia que també es van fer molts canvis en les històries dels personatges, i entre aquests canvis i els que hem vist abans devien deixar els seguidors de la saga tan decebuts que la pel·lícula va ser considerada una de les pitjors adaptacions cinematogràfiques d'un videojoc, a més d'un espectacular fracàs comercial en recaptar uns 11 milions de dòlars dels 30 que s'havien invertit en fer-la realitat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...