Què estàs buscant?

dilluns, 9 de juny del 2014

Edicions especials de la Gameboy

No hi ha dubte que la Gameboy és la portàtil més popular de la història, encara que la més venuda sigui la Nintendo DS, i encara que ja té fets els 25 anys no som pocs els que hi continuem jugant. Fa un temps li vaig dedicar una entrada-homenatge, però tinc més coses a dir-ne, i és per això que avui us presento les edicions especials d'aquesta consola llançada el 1989.

Abans de començar, però, un parell d'aclariments: em concentraré en la Gameboy clàssica, la primera, no pas la Gameboy Pocket ni la Gameboy Light, que són les altres variants en el disseny de la consola, i encara que molta gent les anomeni sovint "Gameboy" a seques, tampoc no parlaré de la Gameboy Color ni la Gameboy Advance, que són consoles diferents i amb les seves pròpies edicions especials. L'altre aclariment: tècnicament bona part del que veurem són variants de colors, més que edicions especials, però en parlaré igualment.


Abans que sortís la Gameboy Color la Gran N va llançar una estratègia amb l'objectiu de fer encara més popular una consola que no tenia rival en el seu sector, el de les portàtils, i aquesta estratègia va ser la de les variants de colors, com ara el que oficialment es deia Vibrant Yellow, un dels quatre colors amb què Nintendo va rellançar la seva petita gran estrella el 1995.

L'acompanyaven el Gorgeous Green...


El Radiant Red...


...I el Deep Black. Mentre que els altres tres sí que recordo haver-los vist tant en anuncis com a la vida real, el cas és que aquest de color negre no el tenia present, tot i que segons la Wikipedia va ser un dels 4 colors que es van distribuir a tot arreu. 

Dic això perquè, segons la mateixa font, aquell any també van aparèixer altres models de colors exclusius d'alguns mercats.


El Cool Blue, per exemple, que hom podria pensar que és un color més "normal" i, per tant, sorprèn que fos exclusiu del Regne Unit.


Aquest, força impressionant, és el High Tech Transparent, que pel que sembla només va sortir oficialment als Estats Units. 


I a primer cop d'ull aquest, exclusiu del Japó, no és res de l'altre món. Sembla el de tota la vida, oi? El de 1989. Però no, aquest és el Traditional White, un blanc pur que per molt neta que tinguem la clàssica no serà el mateix. La diferència, però, es fa palesa amb el color dels botons i el marc de la pantalla, que aquí és el negre.


I, ara sí, les edicions especials limitades, com aquesta amb el logo del Manchester United i evidentment de color vermell que va sortir només... al Regne Unit, correcte. A la Wikipedia no consta l'any de llançament, però.


Tampoc no consta l'any en què va sortir aquesta, de color rosa i amb un cor on hi hauria d'haver el nom de la consola. Es veu que la regalaven en un concurs del Regne Unit, però no se'n sap gaire cosa més. Oi que sembla una modificació casolana? 


Un altre concurs britànic regalava una Gameboy negra amb la cara d'en Wario en negatiu (si no, evidentment, no es veuria llevat que hagués estat en color) on l'altra tenia el cor.


Ens n'anem a Alemanya, perquè és allà on un concurs va arribar a donar, segons diuen aquí, 50 consoles de color tradicional amb el logo de Milka sota el de la màquina. 


És un cas similar al de la campanya que el 1992 Toyota va dur a terme al Japó, que consistia a regalar una Gameboy amb la compra d'un cotxe de la seva marca. En aquest cas, però, el resultat és molt poc impressionant. 


Continuant amb les consoles patrocinades, tenim també la que es venia a les botigues de regals dels Planet Hollywood europeus, i quan dic "europeus" assumeixo que la promoció no va arribar a l'estat espanyol, com és habitual.


Ara bé, sembla que la més difícil de trobar, i per tant la més desitjada pels col·leccionistes, és aquesta amb en Kirby substituint el logo de la Gameboy. Es veu que n'hi havia 25 unitats i es podien guanyar en un concurs de la Nintendo Magazine britànica el 1994. 


En aquesta foto les veiem totes, llevat de les que duen logos d'empreses (sí, hi ha la del Manchester United, que en realitat també seria una empresa), una bona foto que representa la diversitat de models amb què es va poder adquirir (o guanyar en concurs) la primera portàtil de Nintendo, tota una llegenda de la cultura popular.

Amb aquest repàs pretenia fer-li un altre homenatge, centrat en un dels seus vessants, el de l'aspecte, i espero que, igual que jo, n'hàgiu gaudit i hàgiu fet algun descobriment de passada.



4 comentaris:

  1. Sempre he volgut aconseguir la negra i la transparent.

    És més, m'encantaria la transparent amb els mods actuals per retroiluminar-la. ´Si mai la aconsegueixo, després faltaria el valor per desmuntar-la i aplicar-hi el mod :P

    ResponElimina
  2. Molt bona entrada només basante en les variant de la Game Boy original.

    En l'exposició de la RetroBarcelona hi havia tots els models que has explicat aquí exposats. El del Manchester United era molt curiós de veure.

    ResponElimina
  3. Doncs mira, justament jo tenía la negra, jajajaj es curiós que no l'haguessis vist mai, a la meva classe la teníem tres nanos.

    La transparent si que es molt impressionant, i corretgeix-me si m'equivoco, pero em sembla recordar que per l'epoca es veia a la publicitat de les revistes del sector.

    Això si, cap de les edicions especials (Manchester, cor, Wario, etc.) m'acaven de fer patxoca, m'agraden molt més les versions a color i prou.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, sí que es veien a la publicitat de les revistes, tens raó. Sobre les edicions especials, el cert és que el fet que siguin especials no significa que molin gaire xD

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...