Què estàs buscant?

dilluns, 28 de juliol del 2014

Còmics i videojocs: 300 - March to Glory

M'he estat pensant durant una estona si l'entrada sobre aquest videojoc havia d'anar a la secció Còmics i videojocs o Cinema i videojocs, però en realitat no hi ha una resposta clara, atès que es basa tant en el còmic de Frank Miller com en la pel·lícula d'en Zack Snyder, així que he pensat assignar-la a la primera opció senzillament perquè fa més temps que no hi faig entrades.


Suposo que més o menys tots com a mínim hem sentit a parlar de 300, el guardonat i aclamat còmic d'en Frank Miller que narra, amb moltes llibertats i de manera històricament imprecisa —però sense que això faci menys interessant aquesta obra mestra del còmic— la famosa i llegendària batalla de les Termòpiles en què, durant les Guerres Mèdiques del segle V a.C., un exèrcit d'espartans liderat pel rei Leònides es va enfrontar a un contingent numèricament molt superior per tal de morir causant els màxims estralls possibles a l'enemic. 

Doncs bé, aquesta història, que al còmic redueix el nombre d'espartans a 300 (es diu que en realitat eren uns 7.000 contra més de 100.000 al bàndol persa), va ser traslladada al cinema el 2007, amb una nova entrega el 2013, però el videojoc que ens ocupa és de quan es va estrenar la primera pel·lícula.


El 300: March to Glory va sortir només per a la PSP, cosa ben curiosa perquè, amb la tirada de la pel·lícula, el més lògic hauria estat veure'l també, com a mínim, per a PS2 i potser PS3. També podríem pensar que la PSP en tenia una versió exclusiva però que el videojoc principal era per a consoles de sobretaula. Doncs no, només hi ha un videojoc de 300 i és aquest. Per a videoconsoles, almenys.

Al tràiler, que enganyosament ens posa unes quantes imatges de la pel·lícula malgrat que la primera portàtil de Sony no pot arribar a mostrar uns gràfics gaire propera a la realitat, sí que veiem com s'ha volgut imitar l'estètica del film, amb els moments slow motion tan típic d'en Zack Snyder, el director de la pel·lícula.

Què en van dir els crítics? Les coses bones: l'adaptació de la història i la seva violència és correcta, hi ha extres (tràilers de la pel·lícula, galeries d'imatges i altres coses desbloquejables) i els combats no estan malament. Les dolentes: gràfics simplistes i lluny del que pot fer la consola, problemes de càmera, desenvolupament repetitiu, mal executades fases de trencaclosques i infiltració i una durada extremadament curta que fan que el resultat final sigui mediocre, no horrorós però sí el típic producte basat en una franquícia d'èxit que no busca la qualitat, sinó les vendes, i pel que sembla aquest 300: March to Glory es va vendre força.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...