Què estàs buscant?

dimecres, 4 de febrer del 2015

Pel·lícules de videojocs: Need for Speed

L'any passat, o segurament l'altre, perquè la pel·lícula es va estrenar als cinemes a l'abril, em va cridar l'atenció veure el principi d'un tràiler on apareixia el famós i meritòriament premiat Aaron Paul, un dels dos protagonistes (o el secundari que frega la categoria de protagonista) de Breaking Bad. Que, per cert, en aquella obra mestra de sèrie havia sortit més d'un cop jugant a videojocs.

Em va sorprendre, també —tot i que només des del punt de vista artístic, no pas econòmic—, que ja consolidat en l'èxit del seu paper televisiu acceptés protagonitzar un film clarament comercial i orientat a l'espectacularitat i aparentment en la línia de la saga The Fast and the Furious, que personalment no m'interessa. I en acabar vaig veure el títol del film.


Need for Speed és el nom de la franquícia de videojocs de cotxes més rendible de la història, i una de les que més beneficis han produït del sector dels videojocs en general. 

Iniciada el 1994 amb el The Need for Speed per a la 3DO de Panasonic i portat després a PC, Playstation i Saturn (la versió amb més bona acollida), la saga al principi pertanyia al gènere de les curses en circuits, però després, a partir del Need for Speed: Underground (2003), que va ser la setena entrega de la sèrie, es va especialitzar en entorns urbans i el món de la personalització dels vehicles o tuning. Amb el títol que sortirà aquest 2015 la franquícia comptarà amb 21 títols que han passat per tota mena de consoles, tant de sobretaula com portàtils, i ordinadors. 


Encara que hagués estat fan de la saga abans de veure el tràiler és normal que m'agafés per sorpresa el seu títol, perquè la pel·lícula, on també té un paper l'ara tornat a posar de moda Michael Keaton, perquè argumentalment es basa d'una manera força indirecta en la franquícia.

Hi ha cotxes, velocitat extrema, persecucions, maniobres perilloses, explosions i violència a volant, i la trama es basa en la venjança que el protagonista decideix executar després de la mort del seu millor amic en una cursa per culpa del seu rival. 

Tot i que la pel·lícula de Need for Speed va ser un èxit de taquilla en recaptar més del triple del que havia costat fer-la, les crítiques no la van tractar gaire bé. Que era espectacular no ho negaven, però van considerar el guió ridícul i no van gaudir amb les escenes fora dels cotxes. 


9 comentaris:

  1. Precisament just abans de les festes de Nadal la vaig veure i què vols que et digui, una pel·lícula per distreure't una estona quan no et vols exprimir les neurones. Molt més interessant i espectacular la saga The Fast and The Furious, al meu pensar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'imagino que si t'interessa el gènere certament el referent és F&F, però vaja, en el meu cas no n'he vist cap i no em sorprèn gens que la pel·li de Need for Speed sigui més aviat per a un dia de la Festa del Cine, a 2,90, en què no sàpigues ja què anar a veure.

      Elimina
  2. Els jocs de curses m'avorrien, però haig de reconèixer que vaig jugar a no se quin need for speed per PC, la gràcia era el fet que hi havia la policia pel mig tocant els nassos, em feia gràcia aquest fet i veure com la policia d'un poblet de merda tenia com a cotxe de policia un Porche 911 xD

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'agraden, que no vol dir que sigui bo, però els de Need for Speed no els he tocat, ni els del seu tipus. Com a màxim el Burnout Paradise de la Xbox 360, que tinc i m'agrada força anar fent el cabra per la ciutat xD

      Elimina
    2. Disculpeu la intromissió però del joc de PC que parla Pons ben segur que deu ser el primer Need for Speed III: Hot Pursuit del 1998, el primer que va introduir les persecucions de la policia.

      Respecte a la saga tampoc és que l'hagi jugat molt però us recomano efusivament els dos Most Wanted, tan el de l'any 2005, que vaig jugar en la PS2, com el de l'any 2012 que vaig jugar en la PS3. Jocs molt divertits i amb unes bandes sonores excel·lents.

      Ah, el Burnout Paradise és el més apoteòsic, brutal i apustuflant que he jugat mai de jocs de conducció tipus arcade.

      Elimina
    3. Sí! Sí! era aquest! Del 98? hòstia com passa el temps! xD

      Elimina
  3. A mi m'agraden molt la majoria dels need for speed, i de manera independent tambe em va agradar molt la peli. Te coses absurdes al guio, pero aquestes pelicules son aixi. També soc mol fan de la saga a todo gas. Com fan dels cotxes en general i el cine d'accio, per a mi son la mescla perfecta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegro que t'agradés. A mi també em passa de vegades que alguna pel·lícula la consideren molt dolenta i jo recordo haver-m'ho passat bé, com és el cas de Green Lantern o Daredevil. Al cap i a la fi hi ha productes que estan fets per a entretenir i no busquen la perfecció cinematogràfica des d'un punt de vista artístic, i no hi hem de buscar el que no tindrà ni pretén tenir.

      Elimina
    2. Aquestes dues que dius també em van agradar molt. Jajajajja.

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...