Què estàs buscant?

dissabte, 2 de maig del 2015

Cinema i videojocs: Mean Girls

He trobat una nova font de videojocs basats en pel·lícules, cosa que garanteix durant una temporada la supervivència d'aquesta secció, i això és un motiu d'alegria, perquè de vegades no sé com buscar per tal de parlar de jocs que ja coneix tothom.

El títol que veurem avui, amb els milers i milers de pel·lícules que existeixen, confesso que no me l'esperava. De fet la pel·lícula va despertar el meu interès no fa pas tant, gràcies al seu repartiment, ara més rellevant que llavors, el 2004, i m'ha fet gràcia veure que també n'hi havia un videojoc.


Es tracta del Mean Girls, basat en un film de 2004, una comèdia estudiantil protagonitzada per noies que en un principi ens podria semblar la típica collonada, però que resulta que va tenir molts bons resultats comercials i de crítica, i de fet és una pel·lícula de culte. Ho té tot, doncs. 

Jo no l'havia vist fins que he fet aquesta entrada, però que hi apareguin la Lizzy Caplan (Masters of Sex), l'Amanda Seyfried o la Rachel McAdams és prou motiu per fer-ho. En qualsevol cas toca parlar del videojoc que és el que faig aquí, a 3 Botons i START.


Llançat per a la Nintendo DS el 2009 (no precisament coincidint amb la pel·lícula, i encara menys la versió nord-americana, de 2011), no n'he trobat cap vídeo, però sí imatges com aquesta. El Mean Girls de la DS pertany al gènere dels trencaclosques: cal que encadenem combinacions i ens aniran "premiant" amb xafarderies i altres elements extrets de la pel·lícula mentre a la pantalla apareixen els seus personatges en versió cartoon, però també d'altres que són creats expressament per a l'ocasió.


Sí que hi ha vídeo de la versió per a PC, també de 2009 però anomenada Mean Girls: High School Showdown, que com podem veure és molt semblant. La crítica no els va deixar gaire bé, i entre altres coses en va dir que era un clon del Puzzle Quest, publicat l'any anterior amb gran èxit en tots els sentits. 

En qualsevol cas fixem-nos que a la portada del joc no hi apareix la Lindsay Lohan, la protagonista de la pel·lícula. Per què? Es veu que oficialment no hi va haver acord econòmic, però en realitat sembla que tothom té força clar que va ser perquè, en aquella època, la reputació de l'amiga de la Paris Hilton ja s'havia deteriorat massa.


És sorprenent que la pel·lícula encara tingui tanta tirada en forma d'adaptacions a d'altres mitjans, però el 29 de gener d'aquest mateix 2015 va sortir per a dispositius amb iOS el Mean Girl: The Game, que no hi té res a veure en termes de gènere.

Es tracta del que es coneix com a joc de defensa de la torre, o tower defense game, en què hem d'aturar els "enemics" mentre ens ataquen, com ara el Plants vs. Zombies. En aquest cas sí que toca i és fidel a l'argument de la pel·lícula de ja fa més de 10 anys, i sense que hi hagi tampoc unanimitat al respecte ha obtingut bones crítiques. 

L'any 2011 es va llançar directament en DVD el film Mean Girls 2, que era més un spin-off que no pas una seqüela i que va fracassar. Per una altra banda hi ha una idea, actualment sense data, de fer-ne un altre spin-off anomenat Mean Moms, però a la tardor de 2014 es va anunciar un altre projecte més engrescador (o no, segons com surti): la mateixa Lindsay Lohan està fent pressió, amb altres membres del repartiment original, per tal que l'actriu i guionista de Mean Girls Tina Fey n'escrigui la seqüela. Hi haurà més videojocs?


4 comentaris:

  1. Fa poc vam fer un podcast dedicat a jocs basats en llicencies de pelicules. Era una mica mes orientat al retro, pero mai de la vida se m'hauria pasat pel cap parlar d'aquest joc. Jjjajaa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquests descobriments són el que em permet continuar amb aquesta secció tan longeva xD

      Elimina
  2. Mean Girls? quina porqueria de pel·lícules mires?! Si us plau! Que tens una edat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et deixes endur per la portada! Mal fet! Llegeix-ne la pàgina de la Wikipedia (en anglès, és clar) i potser et crida l'atenció :)

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...