Què estàs buscant?

dimarts, 12 de setembre del 2017

Videojocs i animació: Pingu

Si sou més o menys de la meva generació, la nascuda als 80 i amb la infantesa repartida entre els anys 80 i els 90, segurament recordareu la sèrie animada -però no de dibuixos, sinó de plastilina- amb la tècnica de l'stop-motion que presentava una família de pingüins i que va tenir diverses encarnacions entre 1986 i 2000. Curiosament, a l'octubre d'aquest 2017 comença una nova sèrie, feta per ordinador, al Japó.

Però l'original era una producció britanicosuïssa magnífica, que ens mantenia enganxats a la pantalla malgrat que els seus personatges, liderats pel "nen" protagonista, en Pingu, parlaven un idioma incomprensible que alguns especulàvem amb què podria ser rus, i que resulta que era inventat. I, de tota manera, es feia servir poc, confiant en l'humor universal i la cultura general per tal de transmetre les històries.


En fi, l'altre dia remenava digitalment a eBay i vaig veure que hi havia un venedor japonès que oferia un videojoc basat en Pingu, i naturalment vaig pensar que era hora de dedicar una entrada als videojocs del simpàtic pingüí. 

El primer, de 1993, sembla que va ser aquest, l'exclusivament japonès Pingu - Sekai de ichiban genki na pengin, que es podria traduir més o menys com a "Pingu: el pingüí més alegre [o sa, o eixerit] del món". 


Naturalment es tracta d'un joc de la Game Boy, i com podem veure al vídeo es va representar d'una manera molt encertada la manera de parlar dels personatges. La melodia d'entrada de la sèrie també hi és, i ens toca la fibra nostàlgica. 

Ignoro si és gaire interessant, però queda clar que està format per diversos minijocs que aprofiten el curt però entranyable repartiment de Pingu i alhora l'entorn polar en què viuen tots els personatges -per cert, sabíeu que el germà petit d'en Pingu... era una nena i es deia Pinga? Jo no!-, com ara jugar a hoquei, pescar o saltar pels trossos de gel.


El següent de què he trobat constància és de 1997 i va sortir per a PC. Amb el títol de Pingu: A Barrel of Fun!, i produït per BBC Multimedia, aquest cop sí que era un joc de caràcter molt marcadament infantil.


Segons la font que consultem pot ser que sigui de 1998 o de 1999, però en tot cas el Pingu and Friends va ser un altre títol de BBC Multimedia i també estava format per minijocs, en l'exemple del vídeo una simpàtica adaptació del popular joc de memòria, que tant agrada als nens petits des que -ben aviat, per cert- comencen a tenir-hi traça.


D'aquest ens hem de conformar amb un anunci, però a Youtube també hi ha una sèrie de vídeos que li dedica el típic narrador pesat i cridaner, per tant m'he estimat més posar això.

Es tracta del Fun! Fun! Pingu, que va sortir al novembre de 1999 per a la PlayStation només al Japó. No s'allunya gaire de la fórmula vista als ordinadors i, en certa manera, de la Game Boy: es tracta de trobar objectes que ens permetran jugar a minijocs.  


Ens n'anem al 2008, i altre cop només al Japó, on queda clar que hi havia una petita febre amb la sèrie, perquè toca parlar del Pingu no waku waku carnival, de la Nintendo DS i publicat per Square Enix. La composició, la de sempre: minijocs, connectats per petites missions.

Hem vist, doncs, els videojocs que s'han fet d'en Pingu. No en són gaires, ni n'hi ha gaire informació -fins i tot pot ser que n'existeixi algun altre i no l'hagi trobat-, però són la prova que la sèrie va transcendir la televisió, i s'ho mereix.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...