Què estàs buscant?

dissabte, 12 de maig del 2018

El primer videojoc de lluita

L'altre dia parlava del videojoc de lluita amb més personatges, però la idea va néixer a l'extrem oposat: volia saber quin era el títol d'enfrontaments 1 contra 1 amb el mínim nombre possible de lluitadors.

Aviat vaig veure que allò no tenia sentit, perquè als jocs més antics només es podia seleccionar un personatge. Només cal veure el Yie-ar Kung Fu, per exemple. Era el normal, una convenció, un estàndard.


Però estem parlant de personatges seleccionables. Què passa si comptem el protagonista i els enemics

Estirant aquest fil vaig descobrir l'existència -aviat ho matisaré- del que va ser el primer videojoc de lluita de la història 1 contra 1 literal. Un protagonista, un rival i prou.


Es tractava del Heavyweight Champ, una recreativa de Sega, de molt abans que la companyia fabriqués cap consola, concretament de 1976

Parlo en passat i he dit que matisaria això de l'existència perquè, malauradament, es considera un videojoc perdut. No acabo d'entendre com es perd un videojoc per sempre, però aquí és on entenc la importància dels emuladors, tot i que és poc probable que això passi amb cap joc modern. 


El cas és que la web The International Arcade Museum ens explica -a més del fet que era un títol en blanc i negre en què dos jugadors s'estomacaven amb un sistema de control que consistia en uns guants que s'alçaven i baixaven per apuntar al cap i al cos respectivament i que s'enfonsaven i s'estiraven per executar els cops- que no es coneix cap cas de ningú que posseeixi la màquina, i d'aquí la desaparició.

No sé si hi ha altres jocs de lluita amb 2 personatges o menys (de fet, perquè sigui de lluita cal que en siguin almenys 2), però aquest títol tristament desaparegut, almenys pel fet de ser el primer del seu gènere, és històric.


D'aquell joc no hi ha vídeos, però sí del Heavyweight Champ que la mateixa Sega va llançar per a recreatives el 1987.

D'aspecte molt diferent, però encara amb el mateix sistema de control, i reminiscent de cert títol de Nintendo, va tenir cert èxit, i la Master System té un joc del mateix nom... que originalment es deia James "Buster" Douglas Knockout Boxing als EUA i George Foreman's KO Boxing a Europa, i que és totalment diferent tant del títol de 1976 com del de 1987.

D'aquell primer videojoc de lluita en queda, doncs, el nom i el sistema de control en un remake, però desafortunadament res més. Una llàstima.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...