Què estàs buscant?

dimecres, 26 de setembre del 2018

Videojocs i animació: Droopy

Els dibuixos d'en Tex Avery ens han acompanyat tota la vida, a nosaltres i a diverses generacions, i encara que hagin cedit el protagonisme a productes més moderns i amb un màrqueting més poderós, sempre és agradable deixar-se envair per la nostàlgia i gaudir d'aquell humor senzill que de tant en tant podem caçar a la televisió, sense esperar-nos-ho, en diumenges o festius de llargues sobretaules, tot canviant de canal d'esma.


Una desgana comparable a aquella de la qual fa gala en Droopy, un personatge nascut en un curt de 1943 i que és un gos de galtes i parpelles caigudes, de caminar lent, inexpressiu i una mandra encomanadissa, però que quan cal treu el geni i té una força extraordinària. 

Curiosament, al principi el seu nom oficial era Happy Hound, segurament feliç en el sentit que tot se li'n fot, però no es va esmentar, i el 1949 ja va protagonitzar un curt amb el seu nom definitiu, Señor Droopy. Els personatges secundaris que trobem a la seva sèrie són, per exemple, un llop alt i prim, un buldog Spike (després rebatejat com a Butch) o la Red, la pèl-roja del mític curt en què precisament el llop xiulava i embogia en veure-la.

El 1958 Metro-Goldwyn-Mayer tancava el seu departament de dibuixos animats, de manera que s'acabava la sèrie d'en Droopy, però el 1980 Filmation el recuperava per a nous curts dins el programa d'en Tom i en Jerry, i a aquests personatges ha estat associat des de llavors, i fins i tot apareix en llargmetratges dels cèlebres gat i ratolí. També és el motiu que a l'Spike se'l rebategés com a Butch, perquè a Tom i Jerry ja sortia un gos així i es deia Spike.


Però és clar, això és un blog sobre videojocs, de manera que ja podeu endevinar que si parlo d'aquest personatge és perquè també se l'ha pogut veure en aquest mitjà d'entreteniment. Malauradament, com que tampoc és el personatge més popular o l'èxit més espectacular de la història dels dibuixos animats, no hi ha tingut gaire presència, i concretament només una, que és la que veiem a la imatge.

Es tracta del Droopy's Tennis Open, un joc que va sortir per a la Game Boy Advance el 2002 amb desenvolupament de Bit Managers, la companyia barcelonina que també va ser responsable de diversos videojocs d'en Tintín o els Barrufets. Poca broma.


Evidentment és un joc de tennis, que pel seu origen només va sortir als Estats Units i Europa, on podem controlar-los tant a ell com als personatges que esmentava al principi, clàssics de les seves aventures.

Com que no n'hi ha gaire informació, mirant vídeos he vist que com a mínim surten, a banda d'en Droopy, el llop (ara McWolf), una nova versió de la Red anomenada Bubbles Vavoom i l'Spike/Butch, i també que hi ha diverses modalitats de joc, com l'arcade, el partit ràpid i el torneig. En una descripció he trobat que hi havia 6 personatges en total, però no sé quins són.

No sé si el joc és gaire bo, però a les opcions, que ofereixen diverses possibilitats, es pot triar entre una jugabilitat clàssica i una anomenada cartoon, que aporta objectes de tota mena per tal d'afectar el desenvolupament normal del partit, com ara bombes, raquetes-martell o múltiples pilotes, entre moltes altres coses.

El cert és que sembla força divertit, prou rejugable i té bons gràfics, però no devia tenir una distribució gaire bona i, per tant, tampoc no és gaire conegut. Em té encuriosit.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...