Què estàs buscant?

dimarts, 4 d’octubre del 2022

Malalts dels videojocs: tatuatges del Galaga

Durant el primer mes del blog, al febrer de 2009, vaig parlar d'un dels videojocs de la meva infantesa, tot un clàssic de Namco de 1981 que jo vaig tocar en versió MSX i que de petit em permetia arribar força lluny.

Reconec que, com en molts casos similars, ara estic molt desentrenat, i que la versió original de recreativa l'he tocat poc, però amb els anys m'ha quedat clar que es tracta d'un dels títols més estimats de la història dels videojocs, i com a tal havien d'existir tatuatges dedicats a ell. N'he trobat uns quants i els vull compartir amb vosaltres. 

Amb aquest senzill tatuatge -cosa que no vol dir que no moli- veiem la representació d'un dels sprites, gosaria dir, més recognoscibles de la ja respectable història d'aquest mitjà d'entreteniment que tant ens agrada. 

És la Gyaraga, la nau protagonista de la majoria de jocs d'una saga que, no ho oblidem, va començar amb el Galaxian (1979). 

Aquí la tornem a tenir, però tatuada en un lloc sospito que molt més dolorós que el d'abans, i ben visible per poc que algú ens miri de perfil, però és que la llegenda del Galaga no és pas poca cosa.

És clar que l'atractiu del joc no rau únicament en el disseny de la seva nau, sinó també en la jugabilitat i els enemics i el comportament d'aquests.

Per si no coneixíeu el joc i les pistes que n'havia donat fins ara no eren prou, el Galaga és un shoot'em up, concretament del tipus de pantalla fixa i orientació vertical que s'estilava en aquella època, evolucionats de la llavors del gènere, Space Invaders, de 1978.  

El cas és que a cada pantalla ens apareix una formació de naus enemigues a la part superior i s'estan quietes, però van atacant de manera individual o en grupets, i amb patrons de moviment i atac que poden complicar-nos molt les coses. El tatuatge de la cama d'aquesta persona que hem vist captura força bé l'acció del joc.

En aquest cas, en canvi, no es mira de reproduir cap pantalla, sinó que el tatuatge representa sprites icònics del joc, que a banda de la nau protagonista, aquí de color groc, mostra, a dalt a l'esquerra, una de les naus enemigues típiques i, a la dreta, la líder, que a més de resistir un impacte sense morir, té un característic i emblemàtic raig de tracció amb què ens captura, si no ens en sortim. 

Si ens queden vides, però, podem intentar rescatar el nostre company? doble? germà bessó? clon? i, si ho aconseguim, se'ns posa al costat i podem disparar amb el doble de trets, una mecànica molt xula que val la pena arriscar-se a aprofitar, i que aquesta persona va voler homenatjar amb un tatuage.

El mateix podem veure aquí, tot i que en aquest cas en acció i amb diversos enemics (i explosions) a la part superior. Em trec el barret.  

Aquest altre tatuatge, certament espectacular, opta per una representació més simbòlica o fins i tot pictòrica del Galaga, amb molts colors i ni un mil·límetre de pell sense cobrir. Increïble.

Ha quedat clar, suposo, que el Galaga és un videojoc clàssic molt popular, i que podem posar al costat dels grans títols de recreativa tant d'aquella època com de la història. Aquesta persona, com a mínim, li ha dedicat una cama mentre que l'altra és per al també llegendari Donkey Kong, curiosament del mateix any. 

I vosaltres? Teniu tatuatges del Galaga? Si no, com a mínim hi heu jugat? Us agrada?








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...