Què estàs buscant?

dimarts, 17 de març del 2009

Comparativa: Batman

La secció "Comparativa" és de les que corren més perill de desaparèixer o, en el millor dels casos, passar a tenir una periodicitat irregular. Com ja he dit alguna vegada, no trobo que tingui gaire sentit comparar dues o més versions del mateix joc per a diverses consoles si les úniques diferències tenen a veure amb els gràfics a causa de la capacitat de cada màquina. I se'm comencen a acabar les idees de jocs per comparar, però per sort avui he pensat en Batman, el joc de la pel·lícula que va veure la llum a la Game Boy, la Nintendo i la Mega Drive, entre altres consoles, si bé són aquestes tres versions les que compararé, perquè al cap i a la fi són les que tinc. De tota manera ja aviso que un dia tornaré a fer un breu esment d'aquest títol quan faci la secció de "Còmics i videojocs".

El 1989 es va llançar al Japó Batman per a la NES, un títol marcadament arcade on controlem l'icònic personatge creat per Bill Finger i Bob Kane el 1939 i anem superant les fases derrotant els enemics que ens surten al pas. És a dir, es tracta d'un beat'em up clàssic.



Creat per la third party Sunsoft, està format per cinc etapes i acaba en una lluita final contra en Joker, tot i que la majoria d'enemics finals de fase són desconeguts, inèdits tant als còmics com a la pel·lícula. Està considerat com un dels millors jocs de la 8 bits de sobretaula de Nintendo.

L'any següent, de la mà de la mateixa gent, vam rebre la versió per a la Mega Drive, força diferent, més enllà dels aspectes tècnics, pel que fa a jugabilitat (menys armes i menys continues) i també en relació a la fidelitat amb l'argument del film, més gran en la versió de la 16 bits de Sega.




I finalment passem al de la Game Boy, que va ser el tercer joc que vaig tenir de la portàtil, també basat en la pel·lícula de 1989 però d'un estil i disseny totalment diferents de la versió de la seva germana gran.



A primer cop d'ull pot semblar un joc fluixet, però no és pas així. És molt diferent dels altres, és més un shoot'em up que un beat'em up, i ho confirma l'etapa que fem amb el Batwing al més pur estil R-Type, però té un encant inqüestionable.

I per acabar esmentaré les altres màquines on es va versionar el joc basat en la pel·lícula de Tim Burton: MSX, ZX Spectrum, Commodore 64, Amstrad CPC, GX4000, Amiga, Atari ST, PC Engine (la Turbografx a Europa) i PC.

De la versió MSX




I de regal un vídeo-resum de la versió del PC-Engine (Turbografx)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...