Què estàs buscant?

diumenge, 17 de maig del 2009

Accessoris: els bongos del Donkey Konga

Uns quants anys abans que el Guitar Hero World Tour i el Rock Band meravellessin el món amb els seus accessoris (guitarra, bateria i micro) i traslladessin els jugadors als escenaris d'una manera força realista, Nintendo ja oferia una experiència força diferent però basada en la mateixa idea.


Els bongos eren l'acessori imprescindible per a gaudir del Donkey Konga, un títol de la Gamecube de 2004 (desembre de 2003 al Japó) que unia l'univers Donkey Kong i la música. Curiosament, tot i que estem parlant d'una de les icones de Nintendo, el joc el va desenvolupar la mítica companyia Namco, sí, la dels Galaga, els Pac-man i els Soul Calibur. Aquesta gent és la mateixa que hi ha darrera d'un projecte molt semblant per a la Playstation 2, el Taiko Drum Master.

Però quin és el repertori el ritme del qual hem de seguir picant els bongos? Doncs algunes de força conegudes dins la història de la música, però també d'altres de jocs de Nintendo. Per cert, la llista de cançons és diferent si el joc és del Japó, els Estats Units o Europa.



Un vídeo de dos frikis jugant al Donkey Konga, sens dubte un títol que no és per a tots els públics.

Però la cosa no va acabar aquí. També hi va haver una seqüela, el Donkey Konga 2, el 2004 al Japó i el 2005 fora, i el Donkey Konga 3 va arribar el 2005... però només al País del Sol Naixent. Aquestes seqüeles aportaven poca cosa, algun minijoc i cançons diferents, evidentment, però ja està bé, perquè tenir un accessori que només serveix per a un joc és una llàstima.



Així es veia el joc a la pantalla. La cançó, All the Small Things, de Blink 182.



I així es veia la tercera entrega a la pantalla, més o menys com les dues anteriors, però he volgut posar aquest vídeo perquè la cançó que hi surt és especialment llegendària. Però la cosa no acabava tampoc amb la tercera entrega. Una mica abans va sortir el Donkey Kong Jungle Beat, un altre títol que feia ús de l'accessori, però amb un sistema de joc diferent, i que va sortir el 2005 (desembre de 2004 al Japó) per a la Gamecube i es va reeditar per a la Wii sota la línia New Play Control aquest passat desembre i està a punt d'arribar a les nostres terres. Com que la Wii accepta els comandaments de la Gamecube, qui tingui els bongos els podrà treure de l'armari per fer-los servir novament, si és que no tenia ja el joc per a l'anterior consola de Nintendo.



Com es pot veure, és radicalment diferent dels Donkey Konga. Aquí controlem el personatge en un joc de plataformes, però sempre amb els bongos. En fi, un accessori i una franquícia interessants, fins i tot influents. Que no? Una dada: el primer Guitar Hero va sortir el 2005.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...