Què estàs buscant?

dimarts, 19 de maig del 2009

Còmics i videojocs: Tintín

Després de l'última entrega, dedicada a un dels manga més coneguts, o si més no influents, de tots els temps, Astroboy, ara li toca el torn al que és segurament el còmic més famós d'origen europeu.


Sí, descartat l'Astèrix perquè ja en vaig parlar, només podia ser el Tintín, personatge que, de la mateixa manera que el seu univers, no ha passat mai de moda i s'ha llegit durant generacions i en desenes d'idiomes, des del primer àlbum, Tintín al país dels sòviets (1930) fins a Tintín i els Pícaros (1976), amb un llibre inacabat, Tintín i l'Art-Alfa, publicat el 1986, 3 anys després de la mort del seu creador, el mític Hergé.

Malgrat la importància que van tenir i han tingut en el món del còmic i en l'imaginari popular Les Aventures de Tintín, el cas és que no han estat massa freqüents les visites del personatge als videojocs. De fet, no va ser fins el 1989 que va aparèixer el primer joc protagonitzat pel reporter belga: Tintín on the Moon era en realitat un títol amb fases de shooter i d'altres de plataformes, realment poc reeixit, però al cap i a la fi un joc d'en Tintín.



El títol, publicat pels francesos Infogrames, va sortir per a Spectrum, Amiga, Commodore 64, Amstrad CPC, Atari ST i PC.

No va ser fins el 1995 que va sortir el segon joc de la saga, Tintín in Tibet, aquest cop per a uns sistemes molt diferents: Gameboy, Game Gear, Mega Drive, Super Nintendo, PC i el 2001 la Gameboy Color.


Sembla mentida, però tampoc no he trobat vídeo d'aquest joc. De tota manera, aquesta imatge no està gens malament. I tot i que entre els dos primers jocs havien passat 6 anys, Prisoners of the Sun (Tintín al Temple del Sol en català) ens arribava l'any següent, el 1997, per a PC, Super Nintendo, Gameboy i l'any 2000 la Gameboy Color (de manera que va sortir abans que l'aventura que he citat més amunt).




Ara sí... I tot i que era una nova entrega, la mecànica del joc era pràcticament calcada del títol anterior, de manera que veient aquest vídeo us podeu fer una idea de com es movia Tintín al Tibet.

El 2001 arribaria l'últim joc que s'ha fet fins ara de l'aventurer del tupè: Tintin. Destination Adventure, per a la Playstation i PC, el primer en 3D (i fins ara únic).



Argumentalment es basava en diversos àlbums i les intencions eren bones, però els va sortir un joc força dolent i, de fet, no va arribar ni a travessar l'Atlàntic, que en el cas del còmic que ens ocupa vol dir que es va quedar a Europa.

En resum, pocs títols, només 4 en 15 anys, per a una obra mestra tan cabdal de la història del còmic, i tampoc no són meravelles. El primer i el darrer es queden en bones intencions, mentre que els dos del mig, apareguts als anys 90, estan força millor. Igual que amb Astroboy, em fa por el projecte de l'Spielberg i el Peter Jackson de dur el Tintín al cinema d'animació en 3D amb una pel·lícula prevista per al 2001 i basada en els còmics El Cranc de les Pinces d'Or i El Secret de l'Unicorn, i el videojoc que, de ben segur, se'n derivarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...