Què estàs buscant?

dijous, 4 de juny del 2009

Actualitat: revolució a la Xbox 360

Ja he comentat alguna vegada que aquest bloc en principi no inclourà notícies del món dels videojocs, hi ha molts altres llocs que tenen la filosofia i els mitjans per fer-ho més ràpid i millor, però de tant en tant passen coses de les que em faig ressò. Aquest cop parlaré una mica de la notícia bomba que s'ha donat a la fira més important del món dels videojocs respecte a la Xbox 360. I no, no és el nou Metal Gear Solid, que a banda de la Ps3 també veurà la llum a la consola de Microsoft, sinó l'anomenat Project Natal.



Aquest vídeo promocional més o menys diu el que no poden dir mil paraules, però ho comentaré una mica. Què és el que de moment es coneix com a Project Natal? Doncs la resposta de Microsoft al millor que té la Wii, que evidentment no són els gràfics, sinó la detecció de moviment. I és una resposta brutal: detecta el moviment de tot el cos i ho fa amb una gran precisió, gràcies a la col·laboració amb una empresa especialitzada en aquesta mena de tecnologia que Microsoft ha comprat fa relativament poc. Això és el que va intentar aconseguir fa tants anys l'Activator Ring de la Megadrive, però amb mitjants rudimentaris i resultats lamentables. Però tractant-se de la companyia que és no crec que es valguin d'un muntatge mentider on els actors es moguin segons el que saben que passarà a la pantalla, per tant som davant d'una cosa revolucionària: un control millor que el de la Wii... amb gràfics d'Xbox 360. Ara, s'ha de dir que queda ben clar que es busca captar el públic habitual de Nintendo, i fins i tot els vídeos semblen anuncis de la Wii, amb tota la família jugant.

No és estrany, doncs, que des de Microsoft hagi sortit alguna veu que vaticini que la consola veurà com s'allarga el seu cicle vital fins el 2015 aproximadament. Tant de bo sigui veritat, especialment en un sector on la maquinària esdevé obsoleta de seguida i la paciència de programadors i consumidors gairebé no existeix. S'ha acabat la tendència, doncs? Podrem tenir consoles que durin 10 anys?

El Project Natal, doncs, fa desaparèixer els rumors que apuntaven a una mena de plagi del Wiimote anomenat Newton, i a més del que he esmentat també té una càmera per al reconeixement de les cares, un sensor de profunditat i un micròfon per poder reconèixer el que diem d'una manera força més moderna del que estem acostumats a veure. Però... haurem de parlar en castellà? Espero que es pugui configurar de manera que no calgui, i que d'alguna manera tothom pugui jugar en la seva llengua materna, perquè sinó és una gran cagada.



Un dels moments de la presentació a l'E3.

Però totes les coses bones tenen també alguna part dolenta, i en aquest cas, pel que es pot veure als vídeos, no m'acaben de fer bona espina les coses que veig a la pantalla del televisor: minijocs? Tot serà així o es combinarà amb els jocs d'estil tradicional? I què passarà amb aquests últims? Es programaran pensant en el nou aparell i haurem de deixar el comandament de sempre per als jocs que tenim fins ara? Sigui com sigui, Microsoft ha fet una maniobra espectacular i si li surt bé confirmarà la seva ja coneguda superioritat sobre la Playstation 3 (ei, que no se m'acusi de parcialitat, estic parlant a nivell global, ja sé que en gràfics són iguals) i fins i tot derrotarà La Gran N.

Per tal de veure si estem exagerant o no amb aquestes expectatives haurem d'esperar al 2010 com a mínim, però estic segur que tots aquests mesos valdran la pena. De moment jo estic al·lucinant... em pensava que la meva 360 duraria un parell d'anys més a tot estirar i resulta que aquesta consola apareguda el 2005 encara té corda per a molta estona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...