Què estàs buscant?

dimecres, 5 d’agost del 2009

Còmics i videojocs: Bola de Drac (6a part)

La sisena serà l'última entrega del repàs que he fet durant una bona temporada als videojocs que s'han basat en l'univers de Bola de Drac, i la dedicaré a les versions de les recreatives, en la majoria dels casos inèdites i diferents del que hem anat veient en consoles, però d'altra banda desconegudes a casa nostra. El primer va ser l'anomenat, senzillament, Dragon Ball Z (1993):



D'aquest joc destaca la paleta de colors, que és la mateixa que emprava el mestre Toriyama a les il·lustracions en color que feia sobre la seva obra. El va seguir el 1994 el Dragon Ball Z 2: Super Battle, i si bé l'anterior girava al voltant de la saga d'en Freezer, aquest té lloc a la dels androides. Pel que fa a l'aspecte, és més proper als de la Super Nintendo i al de la Mega Drive que l'anterior (estic parlant dels de lluita, no els de cartes).



Demano disculpes per la baixa qualitat del vídeo, però l'únic que es veia bé i no era una captura de pantalla tan salsitxera com la que he copiat aquí tenia posat allò tan curiós de "Embedded disabled by request", que són aquells vídeos que la gent vol compartir al Youtube... però que no volen que es publiquin en blocs. Una mica absurd, i m'ha impedit oferir-vos un contingut de qualitat.

El mateix 1994, i amb la col·laboració de Sega, va sortir el Dragon Ball Z: V.R.V.S., que destacava per una perspectiva diferent de l'habitual.



Els lluitadors controlables eren pocs, els de sempre, però l'enemic final era un personatge creat expressament per a l'ocasió i anomenat Ozotto. A més, sembla ser que hi havia algunes màquines de gamma alta que incorporaven un sensor de moviment amb el qual controlàvem els desplaçaments del personatge movent el nostre cos.

Després teníem els estranys i típicament japonesos, com no podia ser d'una altra manera, Data Carddass Dragon Ball Z (2005) i Data Carddass Dragon Ball Z 2 (2006), que sembla que eren unes màquines que desaven els resultats i progressos en unes targetes que eren propietat dels jugadors i que podien anar ficant en qualsevol dels aparells adaptats i jugar d'aquesta manera com si es tractés d'un joc de rol, amb punts i tota la pesca. Vegem-ne un vídeo:



Abans de la segona part va aparèixer el Super Dragon Ball Z, l'únic arcade convertit a consola, en aquest cas la Ps2. Ja en vaig parlar en el seu moment, però torno a posar-ne un vídeo:



En sí és un vídeo de la versió de la Ps2, però són iguals i no n'he trobat cap de la recreativa. El 2007 tornaria el sistema de cartes vist als Carddass amb Dragon Ball Z: Bakuretsu Impact, amb continuació el 2008 al Dragon Ball Z: W Bakuretsu Impact.



El vídeo és del segon, i ja es pot veure que el joc en sí, a banda del tema de les targetetes, és bàsicament un Budokai Tenkaichi. Però encara se n'espera un altre, novament de targetes, amb el nom de Dragon Battlers:



I bé, aquí s'acabaria la llista dels jocs arcade de Bola de Drac. Tot i així vull tancar l'article d'avui i els especials dels videojocs de les aventures d'en Son Goku i els seus amics amb un joc per a PC molt recent, d'aquest mateix 2009, anomenat Dragon Ball Online.



Aquest és un tràiler del joc, un MMORPG, o sigui un joc online de rol massiu, només per a PC, com deia. És interessant perquè se situa al mateix univers de Bola de Drac però més de 200 anys després del final de la història que coneixem, de manera que no hi trobarem cap personatge conegut. Els dissenys dels personatges, però, ens recordaran moltíssim els nostres herois i els seus rivals, i han estat fets pel mateix Akira Toriyama. S'haurà de veure, quan finalment surti, si és o no un bon joc, però si més no la proposta és d'allò més original.

I ara sí que s'acaba, amb la sisena entrega, aquest "especial" de sis parts dins la secció dels videojocs basats en els còmics. Bola de Drac és tan gran, representa tant dins el món del manga i el còmic mundial, que és normal que se n'hagin fet tants jocs, i aquest fet es mereixia que en parlés d'una manera dosificada i tranquil·la.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...