Què estàs buscant?

dissabte, 12 de setembre del 2009

Recomanació personal: Jet Set Radio (Dreamcast)

Abans d'ahir, fent la quarta entrada sobre errors dels videojocs, vaig pensar en un que recomano moltíssim a qualsevol jugador. Es tracta del gran Jet Set Radio, que va sortir el 2000 per a la malaurada Dreamcast. Un videojoc que és un gènere en si mateix, que continuo explicant després del vídeo.



Doncs és això, anar patinant i fent grafitis, sovint escapant de la policia o perseguint rivals als que haurem de pintar l'esquena diverses vegades (costa Déu i ajuda, per cert). Sembla senzill, però enganxa com pocs títols i té més vida del que podríem pensar al principi. Diferents personatges, escenaris, missions, els gràfics cel-shading (innovadors en aquell moment), una banda sonora excel·lent... tot plegat fa del Jet Set Radio (Jet Grind Radio als Estats Units) un dels imprescindibles del catàleg de la Dreamcast i, per què no dir-ho, dels videojocs en general. Malgrat que entre els usuaris de la 128 bits de Sega no hi ha discussió sobre aquest punt, en general és un joc bastant oblidat, són coses que passen, i el fet de ser de la companyia i la consola que era hi va contribuir, podem posar-hi la mà al foc. Però sí que va tenir certa continuïtat:



Som davant de la versió per a la Gameboy Advance, un cop Sega ja havia deixat de fabricar consoles i s'havia reorientat cap a la producció de videojocs per a d'altres companyies. Evidentment no són 3D, a causa de les limitacions de la portàtil de Nintendo, però es defensa bastant bé. I n'hi ha més, de l'any anterior, el 2002:



El Jet Set Radio Future, de la Xbox, una consola de la mateixa generació de la Dreamcast però tècnicament per sobre (que no és el cas de la Ps2) i amb una capacitat gràfica també superior. Novament un dels imprescindibles, en aquest cas de la primera consola de Microsoft.

I què podem esperar del futur de la franquícia oberta pel joc que us recomanava? S'ha parlat d'una versió per a la Wii, encara per confirmar. De fet, sembla que es va descartar però hi va haver tantes protestes al respecte que es podria haver reprès el projecte. Sigui com sigui, es veu que Sega ha renovat la marca registrada "Jet Set Radio" recentment... per alguna cosa serà.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...