Què estàs buscant?

dimarts, 27 d’octubre del 2009

Cinema i videojocs: The Lion King

Fa temps que volia parlar de la versió en videojoc d'aquest magnífic producte de la Disney, i aquesta és la secció més adequada (si bé podria anar també a Comparatives, tot i que les diferències entre les versions es deuen a la capacitat tècnica de cada consola). Es tracta d'un llargmetratge, encara que sigui d'animació, i per tant és cinema. Parlo de The Lion King, pel·lícula de 1994 que va sortir en videojoc també el 1994, de la mà de Virgin la majoria de les vegades, com era habitual amb els productes de Disney.


Aquesta pel·lícula de 1994 és una de les meves preferides de totes les que ha fet Disney, i no dec ser l'únic, tot i que no em canso de repetir que s'assembla sospitosament al manga i posterior anime (el primer en color, per cert) Jungle Taitei, o Kimba, el lleó blanc, d'Osamu Tezuka, que al seu torn va inspirar-se estilísticament en els dibuixos de Disney per a tota la seva obra.

L'èxit que va obtenir va contribuir a que se'n fessin versions en videojoc, i el 1994 era un moment en què més d'una consola estava o bé en el seu moment àlgid o bé fent el seu cant del cigne, però el cas és que va deixar versions memorables, encara que les lamentables tampoc no van faltar a la cita.



La versió de la Mega Drive, que és la que tinc jo. I quins bons moments que he passat jo amb aquest joc! Les diferències amb la versió de la Super Nintendo eren poques, però la de la Mega guanyava en detalls gràfics i escenaris de fons, a més de ser més ràpida, mentre que el Cervell de la Bèstia oferia un so i en general una banda sonora millors. En resum, jo diria que guanyava la de Sega, no trobeu?


En aquesta pantalla, probablement la més recordada del joc, "The Stampede", es veu força diferència entre les dues versions, si heu vist sencer el primer vídeo (i si us fa mandra busqueu l'estampida del vídeo de la Mega Drive). Ara, potser sí que la de la Super té més efectes de veu, però a mi la de la Mega Drive em sembla prou bona. Ara, aquestes dues no van ser les úniques versions del joc. També el tenim per a l'Amiga:


Com veiem, s'assembla molt a les altres. També va sortir per a PC, i per a unes quantes consoles, encara que aquestes versions no van aparèixer a tot arreu com sí que és el cas de les tres de 16 bits que he comentat abans, que tenen les millors versions d'un joc que va rebre bones crítiques i bona acollida per part del públic. És el cas de la versió de NES, que no va sortir als Estats Units i no em consta que ho fes a Europa:


Totalment lamentable, i s'entén que aparentment no sortís del Japó. I si ho va fer, no calia. A banda del problema dels gràfics, també li manca una bona part dels nivells, concretament els de quan en Simba és gran. La versió de la Master System sí que va sortir a Europa, però no als EUA (de fet a Youtube podem veure un anunci americà del joc i només es parla de la Mega Drive i la Game Gear). Aquesta és la fila que fa:



També tenim la de la Gameboy:



No és que sigui gran cosa gràficament parlant, però sí que s'hi veu un esforç per reproduir les animacions del personatge tal i com les veiem a les versions de 16 bits. I l'altra versió portàtil, la de la Game Gear, és la següent:



Aquí s'acabarien els videojocs basats en la pel·lícula The Lion King, com hem vist amb certes diferències segons la versió, però sempre causades per la capacitat tècnica de cadascuna de les màquines. Després en van sortir tres més que aprofitaven la franquícia. Un és de 1997 i s'anomena Timon & Pumbaa's Jungle Games, que era de minijocs, de Super Nintendo i PC:

 

És la versió de PC, s'entén, la nitidesa dels gràfics no enganya. El 2000 teníem per a la Playstation i la Gameboy Color The Lion King: Simba's Mighty Adventure, que presenta una nova història del lleó més famós de tots els temps (em sap greu que hi hagi comentaris, però és l'únic vídeo decent que hi ha):



Finalment, el 2003 sortia per a la Gameboy Advance, el The Lion King 1½, basat en la pel·lícula de venda directa en DVD del mateix nom (que també es coneix com a The Lion King 3: Hakuna Matata), després de l'edició també directament per a la venda en botigues de The Lion King 2: Simba's Pride el 1998. Al joc hi controlem en Pumba i en Timón:



I això és tot pel que fa als videojocs sobre The Lion King, una de les millors pel·lícules d'animació de la història de la Humanitat, amb una banda sonora impecable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...